Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλους δημσίους οργανισμούς.

Χάθηκαν πάνω 80 δισ. ευρώ από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα

Ραγδαία μείωση των καταθέσεων από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η τάση για σταδιακή επιστροφή
 
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονικά συγκυρία βρίσκει η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Μισό-μισό με την εφορία το σπίτι – 10% ως 45% ο φόρος για εισόδημα από ενοίκιο



- Τέλος το αφορολόγητο και φόρος από το πρώτο ευρώ
- Αυτοτελώς θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ενοίκια
- Φόρος-φωτιά για όσους έχουν πολλά ακίνητα που νοικιάζουν

Χάος & θάνατος από τη «Σάντι»

Πάνω από 38 οι νεκροί σε 7 πολιτείες. Περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα. Οι ζημιές στη Νέα Υόρκη αναμένεται να φτάσουν τα 50 δισ. δολάρια. Ο Μπ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι οι πληγέντες θα λάβουν βοήθεια από την κυβέρνηση.


Συνελήφθη ο Σπύρος Καρατζαφέρης



Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από αστυνομικούς του τμήματος Ψυχικού, ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης, εξαιτίας δικαστικών αποφάσεων οι οποίες εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Έρχονται νέα μέτρα για το κάπνισμα από την Ε.Ε

Νέα παρουσίαση στο τέλος του έτους για την βλαβερή συνέπεια του καπνού


Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνού θα παρουσιασθούν στα τέλη του έτους, όπως και προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την παραίτηση του αρμόδιου επιτρόπου, διαβεβαίωσε εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες.

5.000 κτίρια-φαντάσματα! Πανάκριβα ακίνητα του δημοσίου με ενοίκιο... 50 ευρώ!


Το ότι το κράτος είναι ανοργάνωτο ήταν γνωστό. Το ότι όμως υπήρχαν χαμένα περί τις 5.000 ακίνητα ξεπερνάει όμως κάθε... φαντασία και κινεί υποψίες για μίζες και ρεμούλες.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Οι ΗΠΑ του Σάντι μέσα από εικόνες


Το πέρασμα του τυφώνα Σάντι, όπως το αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός (Pics)


Εικόνες απόλυτης καταστροφής καταφθάνουν από τις ΗΠΑ, μετά την επέλαση του τυφώνα Σάντι από τις ανατολικές πολιτείες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στη δύναμη της φύσης.

Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των ENERGA και HELLAS POWER

Για υποθέσεις διαφθοράς συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών, για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.  

Εντολή εισαγγελέα για διερεύνηση της υποκλοπής στο υπουργείο Οικονομικών



Την παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση της ηλεκτρονικής εισβολής και υποκλοπής εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών.

Συνελήφθη ο άνδρας με τα εκρηκτικά έξω από το Μαξίμου


Άνδρας ηλικίας 40 χρoνών ζωσμένος με εκρηκτικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου απειλεί να τιναχθεί στον αέρα…

Καρχαρίας στους δρόμους του Νιου Τζέρσει;


Η φωτογραφία ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο του Νιου Τζέρσεϊ. Τον Κέβιν Μακ Καρτι. 

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας!

Ένας Θεσσαλονικιός κατέκτησε την πρώτη θέση στο βάθρο των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμο, με το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ) 


Ο 36χρονος Έλληνας ψυχίατρος Ευάγγελος Κατσιούλης αναδείχθηκε ως ο άνθρωπος με την κορυφαία νοημοσύνη παγκοσμίως, άγγιξε το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ).

Χάος στην Νέα Υόρκη - 13 νεκροί στις ΗΠΑ από τον τυφώνα


Την ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά η επέλαση του τυφώνα «Σάντι». Εκκενώθηκαν νοσοκομεία, ενώ ο τυφώνας προκάλεσε και το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty. Σε 13 πολιτείες πάνω από 6,5 εκατ. άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα. Πλημμύρισαν επτά σήραγγες του μετρό, ενώ έκλεισε πυρηνικός αντιδραστήρας

Πέθανε ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα



Δύσκολες ώρες περνάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 
 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Το νέο μειωμένο όριο θα ενταχθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Υποχρεωτική μέσω τραπεζών, με επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή χρέωση λογαριασμού, προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών να κάνει τη διενέργεια συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ως μέρος των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δικάζεται σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης


Ποινική δίωξη για τη δημοσίευση της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ»


Δικάζεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Κώστας Βαξεβένης, ο οποίος συνελήφθη χτες το πρωί στη Δροσιά Αττικής.

Παραλύει η Ν.Υόρκη εν αναμονή του Σάντι - Κλειστή η Wall Street



Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Υόρκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Σάντι. Οι συγκοινωνίες σταμάτησαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street, όπως ανέφεραν πηγές του χρηματιστηρίου.

Ανοίγουν οι λογαριασμοί 5.000 φυσικών και νομικών προσώπων - Ήδη έχουν επιβληθεί 334 πρόστιμα


Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών), έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 334 περιπτώσεις.

Μπουτάρης σε Γεωργιάδη: Είσαι λαϊκιστής του κερατά!

Διάλογος σε έντονο ύφος σε πρωινή εκπομπή στο Μέγκα, μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γιάννη Μπουτάρη. Αφορμή η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης
 
Άναψαν τα αίματα για τα καλά το πρωί σε εκπομπή του Μέγκα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Δυόμισι λεπτά γυμναστικής τη μέρα είναι αρκετά


Δεν έχετε χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο ή απλά δε θέλετε να βγείτε από το σπίτι, τώρα ειδικά που έχει αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία και προτιμάτε τον καναπέ του σαλονιού σας και την κουβερτούλα σας;

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κώστας Βαξεβάνης έξω από τα δικαστήρια: "Κόβουν συντάξεις και κρύβουν λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες"

Λίστα, ληστεία και απληστία


Του Κώστα Βαξεβάνη

Είμαστε μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα. Δημοσιογραφική. Σε αυτό επιμένουμε ιδιαίτερα. Δεν έχουμε μετοχικά σχήματα, δεν πήραμε δάνεια, δεν χρησιμοποιήσαμε τη δημοσιογραφία για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ξεκινήσαμε την έκδοση του HOT DOC με 5.000 ευρώ κεφάλαιο. Δεν μπήκαμε σε μπανιέρες για να μουλιάσουμε την δημοσιογραφία στα αρωματικά νερά του life style, δεν παρουσιάσαμε ως δημοσιογραφία τα γιλέκα του Καματερού. Στον τραπεζικό μας λογαριασμό υπάρχει ένα ποσό για να πληρωθεί το χαρτί, οι άνθρωποι που δουλεύουν και κάτι πίτσες ντιλίβερι τα μεσημέρια που μας έχουν καταστρέψει.

Αν ο Βαξεβάνης, λεγόταν Χριστοφοράκος

 
Το χαμένο φλασάκι του Παπακωνσταντίνου, ο ανυπόμονος Βαξεβάνης και η Δικαιοσύνη που θυμήθηκε τα προσωπικά δεδομένα

Τι λέει ο Κ. Βαξεβάνης για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του - Ποιοι είδαν το όνομά τους στη “λίστα Λαγκάρντ” κι αντιδρούν

Tο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, κυκλοφόρησε σε έκτακτη έκδοση δημοσιοποιώντας τη "λίτσα Λαγκάρντ".


Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου



Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή.

28η 1940: Ένα ευχαριστώ για όσους θυσιάστηκαν, ένα μάθημα για τους "νοσταλγούς" του σκότους



72 χρόνια μετά το Έπος του 1940, την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε απέναντι στις χιτλερικές ορδές κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι στην Ελλάδα θα υπήρχαν δυνάμεις που θα υποστήριζαν τους ναζιστικούς- φασιστικούς χαιρετισμούς έχοντας το θράσος να πουλάνε “εθνικισμό” και πατριδοκαπηλία.

Εννέα πρόεδροι των ΗΠΑ και οι διάσημοι Χολιγουντιανοί φίλοι τους

Από τον JFK που τα έτσουζε με τον Sinatra, μέχρι τον Nixon που τα έλεγε με τον Elvis οι ηγέτες της Αμερικής είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία του θεάματος. 

Η διακοπή του καπνίσματος δίνει δέκα χρόνια επιπλέον ζωή


Οι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα, πριν από την ηλικία των 40 ετών, μπορούν να αναμένουν ότι θα ζήσουν εννέα χρόνια περισσότερο από εκείνες που συνεχίζουν να καπνίζουν, ακόμη και αν το προσδόκιμο ζωής των πρώην καπνιστών είναι χαμηλότερο από ότι εκείνων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

H WikiLeaks δημοσιεύει 100 φακέλους για το Γκουαντάναμο

Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιεύει 100 φακέλους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για τις πολιτικές κράτησης σε στρατόπεδα στο Ιράκ και στο Γκουαντάναμο



Ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει σήμερα υλικό που όπως ανέφερε περιλαμβάνει περισσότερους από 100 φακέλους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας οι οποίοι αναφέρονται λεπτομερώς στις στρατιωτικές πολιτικές κράτησης σε στρατόπεδα στο Ιράκ και στη βάση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο τα έτη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον αμερικανικών στόχων.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή



Αλλάζει η ώρα την Κυριακή. Θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Φόρος 45% σε 15.000 Έλληνες που έβγαλαν κρυφά χρήματα στο εξωτερικό

Ολοκληρώθηκαν οι διασταυρώσεις – Φτάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» εντός των ημερών 


Ετοιμάζονται 15.000 ειδοποιητήρια με προορισμό τους φορολογουμένους οι οποίοι μετά από τη διασταύρωση στοιχείων -εισοδήματα με εμβάσματα στο εξωτερικό- δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις αποκλίσεις που παρουσιάστηκαν.

20.000 υπάλληλοι τραπεζών στον αέρα – Κλείνουν 450 υποκαταστήματα

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον χάρτη των τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις φέρνουν τα πάνω κάτω για τους εργαζόμενους


Ουσιαστικά μετά από λίγο καιρό το τραπεζικό τοπίο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό. Ήδη μετά τις πρώτες κινήσεις των τραπεζών έχουν κλείσει μέσα στους τελευταίους 12 μήνες περίπου 190 υποκαταστήματα και αναμένεται να κλείσουν, βάσει των σχεδίων που υπάρχουν, άλλα 450 μέσα στον επόμενο χρόνο.

Έμβρυα από… τρεις γονείς



Υγιή μωρά, απαλλαγμένα από κληρονομικές νόσους, που θα μεταφέρουν γενετικό υλικό από… τρεις γονείς- δύο «μητέρες» και έναν πατέρα- μπορούν να προκύψουν από μια εξελιγμένη μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης που δοκιμάστηκε με επιτυχία από αμερικανούς ερευνητές. 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τα δάκρυα της Λιάνας Κανέλλη για φάρσα του ΣΚΑΪ με την Χρυσή Αυγή

Διαβάστε για ποιο λόγο αποχώρησε από πρωϊνή εκπομπή στον ΣΚΑΪ η βουλευτής Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Τι έγινε στο διάλειμμα. Το κακόγουστο αστείο και τα δάκρυα της βουλευτού (Vid)
 
 
Καλεσμένη στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν η βουλευτής Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να σχολιάσει το νέο Μνημόνιο, αλλά και τα νέα μέτρα που αναμένεται να πλήξουν ακόμα περισσότερο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

Διώτης: «Ηταν παράνομο το υλικό. Το CD το κράτησε ο κ. Βενιζέλος»


Στους πολιτικούς του προϊσταμένους, πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έστρεψε τα βέλη του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης βάζοντάς τους στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας.

Αγωγή κατέθεσε ο Παναθηναϊκός κατά του Γιώργου Λιάγκα!

Υπέρογκο το ποσό που ζητάει η ΠΑΕ.


Στα δικαστήρια, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθούν ο Γιώργος Λιάγκας και οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα υποστήριξε ο παρουσιαστής στην εκπομπή του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μεταμόσχευσαν σε ανήλικο τα κόπρανα της μητέρας του


Ο Jesse Williams γεννήθηκε πρόωρος και αντιμετώπιζε από τις πρώτες στιγμές της ζωής του αρκετά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώνονταν εξαιτίας μιας μόλυνσης που εμφάνισε στο έντερο και η οποία μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του.

Οι επιπτώσεις του συνδυασμού φαρμάκων με αλκοόλ


Αν λαμβάνετε φάρμακα, ακόμα και μη συνταγογραφούμενα για το κρυολόγημα, θα πρέπει να αποφεύγετε τη λήψη αλκοόλ. Ο συνδυασμός αλκοόλ και φαρμάκων μπορεί να αποβεί μοιραίος, προειδοποιεί το National Institute on Aging των ΗΠΑ.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα ψηφίσει τα μέτρα ο Μιχάλης Κασσής

Δεν ψηφίζει τα επερχόμενα μέτρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής. Τι δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής γνωστοποίησε την απόφασή του να μην ψηφίσει τα επερχόμενα μέτρα, μέσω συνέντευξής του στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο 105,5".

3 εκατομμύρια ευρώ ζητάει η Όλγα Τρέμη από τον Κώστα Βαξεβάνη! Δείτε τι απαντάει ο δημοσιογράφος!


Δημοσίευμα του περιοδικού του Κώστα Βαξεβάνη ήταν ο λόγος για να καταθέσει εναντίον του αγωγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη...

Αποζημίωση 600 ευρώ θα λαμβάνουν οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε το 2009 ότι οι επιβάτες θα πρέπει να αποζημιώνονται όχι μόνο για τις ματαιώσεις πτήσεων, αλλά και για τις πολύωρες καθυστερήσεις εκτός αν αυτές οφείλονται σε "εξαιρετικές συνθήκες"


Οι επιβάτες αεροπλάνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιούνται αποζημίωση έως και 600 ευρώ αν οι πτήσεις τους έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών ωρών, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα των αεροπορικών εταιρειών.

Νίκησε εφτά καρκίνους μέσα σε οκτώ μήνες


Από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο η Darcie Kay παλεύει με τον καρκίνο. Η οκτώ μηνών μπέμπα από το Kent κατάφερε όμως να τον νικήσει, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… εφτά φορές!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Der Spiegel για Σαμαρά: Διορισμοί και δουλειές για καλούς του φίλους

Το γερμανικό περιοδικό καυτηριάζει την πολιτική διορισμών του Αντώνη Σαμαρά από την ημέρα της εκλογής του στη θέση του πρωθυπουργού. Διαβάστε σε ποιους διορισμούς - φωτιά κοντοστέκεται  

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ι. Μιχελογιαννάκης από τη ΔΗΜΑΡ


Την αποχώρησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Ι. Μιχελογιαννάκης ο οποίος είχε εκλεγεί ως συμνεργαζόμενος με το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη.

Απαγχονισμένη βρέθηκε 15χρονη στην Πάτρα

Απαγχονισμένη στο μπάνιο του σπιτιού της βρέθηκε μία 15χρονη από την Πάτρα. Μετά την εξέταση του ιατροδικαστή, αποκλείσθηκε η περίπτωση εγκληματικής ενέργειας. 

Κασιδιάρης για Τσίπρα: «...μη σκίσει κανένα καλσόν»


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με φρασεολογία πεζοδρομίου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με θέσεις του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.

Ψωμί τοστ σταρένιο ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση προϊόντος "ψωμί τοστ σταρένιο" ελληνικής παρασκευής, στο οποίο εντοπίστηκε μούχλα, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ελίζαμπεθ Μπάθορι: Η αληθινή... κόμης Δράκουλας!


Μπορεί ο θρυλικός «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ να έχει για ήρωα έναν άνδρα που ταυτίζεται ιστορικά με τον Βλαντ Τσέπες, στην πραγματικότητα, όμως ο χαρακτήρας στο βιβλίο του Στόκερ έχει λιγότερα κοινά με τον Ανασκολοπιστή και περισσότερα με μία – εξίσου αιμοδιψή – γυναίκα: την Ελίζαμπεθ Μπάθορι.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Εντυπωσιασμένος από τον Σαμαρά, κατά του "γελοίου" Τσίπρα

 
Χείμαρρος ο Θ. Πάγκαλος στην "Καθημερινή της Κυριακής". Χαρακτηρίζει έκπληξη την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε "συγκυριακό προϊόν"
 
Αίσθηση προκαλούν εκ νέου οι θέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από την εικόνα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτηρίζει "γελοίο" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.