Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ιρακινή γιαγιά «αποκεφάλισε μαχητές του ISIS και μαγείρεψε τα κεφάλια τους» για να εκδικηθεί για την οικογένειά της



Μια Ιρακινή γιαγιά ισχυρίζεται πως είναι ένα από τα άτομα που φοβούνται περισσότερο οι μαχητές του ISIS, και ότι έχει λάβει προσωπικές απειλές από τον «χαλίφη» της οργάνωσης, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του CNN και άλλων μέσων. 

Στο 23,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο



Στο 23,4% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

23 χρόνια κάθειρξη σε πρώην υπάλληλο της ΕΡΤ-3 για αποπλάνηση 9χρονης

Σε ποινή κάθειρξης 23 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος ομογενής, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση της 9χρονης κόρης του γείτονά του και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Καλαμάτα



Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:20 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Μεσσηνίας, η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι για τα 5 Ρίχτερ κοντά στην Καλαμάτα

Για μερικές ημέρες θα είμαστε επιφυλακτικοί», δηλώνει στο protothema.gr o σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για το σεισμό των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Όπως δηλώνουν παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου αφού η Καλαμάτα είναι μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές.

Θύμα ομαδικού βιασμού 16χρονος Πακιστανός στο hot spot της Μόριας



Θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις ανήλικους ομοεθνείς του έπεσε,  στο hot spot της Μόριας,  ένας 16χρονος ασυνόδευτος πρόσφυγας από το Πακιστάν, σύμφωνα με καταγγελία.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Yπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο



Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, με την ονομαστική ψηφοφορία.

Και νικήτρια του πρώτου ντιμπέιτ είναι… η Χίλαρι Κλίντον


Η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν τέλεια στο πρώτο ντιμπέιτ. Ενίοτε υπήρξε υπερβολική ενώ ορισμένες απαντήσεις της ήταν καθαρή λογική και καθόλου συναίσθημα. 

Το μοιραίο φαινόμενο «karoshi» με τους ανθρώπους να πεθαίνουν από την πολλή δουλειά


Οι Ιάπωνες έχουν το συνήθειο να επινοούν λέξεις και ορισμένες εξ αυτών κάθε εργαζόμενος που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να τις έχει στο λεξιλόγιό του.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 9.000 ανθρώπους το χρόνο στην Αττική


Την ανάγκη εφαρμογής μίας ολοκληρωμένης λύσης όσον αφορά την αιθαλομίχλη που εμφανίζεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της χρήσης μη φιλικών προς το περιβάλλον πηγών θερμότητας, επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής. 

Γάλλος εμβόλισε περιπολικό στην Ασπροβάλτα και φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»


Ένα περίεργο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο Γάλλο που παρακολουθούνταν από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακή στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Ο «φοροφυγάς της χρονιάς» εντοπίστηκε στην Ιταλία



Ένας «μέγας φοροφυγάς», όπως τον χαρακτηρίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εντοπίσθηκε από την Υπηρεσία Φοροεισπράξεων της χώρας σε μικρή απόσταση από την πόλη του Τορίνο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτογραφία-σοκ: Μητέρα αγκαλιά με τα παιδιά της ανασύρθηκαν νεκροί στο Χαλέπι


Γροθιά στο στομάχι είναι η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και στην οποία μία γυναίκα αγκαλιά με το νεογέννητο μωρό της βρίσκεται νεκρή κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της έπειτα από τον βομβαρδισμό που έλαβε χώρα χθες. 

Ντόπινγκ... εις τριπλούν για τη Δεβετζή! Η ΕΟΕ το γνώριζε από το καλοκαίρι


”Σοκ” και άλλα αντίστοιχα κλισέ στην περίπτωση ντόπινγκ της Πηγής Δεβετζή είναι αταίριαστα. 

Τσάι πράσινο, λευκό, μαύρο, Oolong - Ενα φάρμακο στη διάθεσή μας


Αγαπάτε το τσάι, αλλά γνωρίζετε πραγματικά όλες τις αρετές του;
Τσάι λευκό, πράσινο, μαύρο ή Oolong, αυτό το ποτό έχει κρυφές και μαγικές λειτουργίες για τον οργανισμό.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μακελειό στο Μπέρλιγκτον: Άνδρας σκότωσε με καραμπίνα πέντε ανθρώπους



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη ενός ενόπλου που σκότωσε πέντε ανθρώπους μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο, στην Πολιτεία Ουάσινγκτον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. 

Νεκρός ηθοποιός στο σπίτι Ελληνοκαναδού δημοσιογράφου στο Χόλυγουντ


Ένας ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, κατά τα φαινόμενα δολοφονημένος, στο σπίτι που νοικιάζει ο Ελληνοκαναδός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος στη συνοικία Χόλυγουντ Χιλς στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν η τοπική αστυνομία και ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Τεμάχισαν την Άννυ ζωντανή – Το παιδί είχε μαρτυρικό θάνατο, λέει ο ιατροδικαστής!


Πεπεισμένος σε ποσοστό 95% εμφανίστηκε στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, πως η 4χρόνη Άννυ τεμαχίστηκε όσο βρισκόταν ακόμα εν ζωή. 

Τροχονόμος έκοψε κλήση σε ανακριτικό της Τροχαίας



Μια φωτογραφία που δείχνει ένα τροχονόμο να κόβει κλήση σε ανακριτικό της Τροχαίας που ήταν παρκαρισμένο σε ράμπα για ανάπηρους κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώτε τα αυγά, σύμφωνα με την επιστήμη


Τα αυγά είναι μια φθηνή, αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και διάφορα θρεπτικά ιχνοστοιχεία.

ΕΦΕΤ: Κίνδυνος δηλητηρίασης -Προσοχή στην κατανάλωση κουκουτσιών από βερίκοκα και αμύγδαλα


Ιδιαιτέρως προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές στην κατανάλωση πικρών πυρήνων


βερίκοκου και πικραμύγδαλων, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ μετά από περιστατικό δηλητηρίασης.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το πρωί στην Κομισιόν, το βράδυ σε offshore του Παναμά


Η Neelie Kroes ήταν διευθύντρια της εταιρείας Mint Holdings Limited, μεταξύ 2000 και 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung (SZ),το οποίο αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων για το λεγόμενα "έγγραφα του Παναμά". 

NASA: Ανακοινώσεις περί απρόσμενης δραστηριότητας στην Ευρώπη, φεγγάρι του Δία, τη Δευτέρα



Η NASA θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει νέες ανακαλύψεις που προέκυψαν από μελέτη εικόνων της Ευρώπης- του παγωμένου δορυφόρου του Δία- οι οποίες τραβήχτηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. 

Λιποθύμησε μαθήτρια σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια! Αναστατωμένος ο πρωθυπουργός - Δείτε το βίντεο


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στους μαθητές του ελληνοαμερικανικού σχολείου της Αστόρια "Άγιος Δημήτριος" τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γνώση στη σημερινή εποχή αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο. 

Παράξενα ιστορικά στοιχεία για γνωστές ναρκωτικές ουσίες


Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για ναρκωτικά χωρίς να αναφερθεί στη μάστιγα που σέρνεται ξοπίσω τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ryanair: Χαμένοι και κερδισμένοι του 2017. Οι νέοι προορισμοί από Ελλάδα


Τον καλό και τον κακό αστυνόμο για την Ελλάδα, σε low cost εκδοχή είχαμε χθες από την Ryanair,  καθώς οι δύο ρόλοι ερμηνεύθηκαν ταυτόχρονα από τον εμπορικό διευθυντή της αεροπορικής David O' Brien. 

Να το φάω; Τι κάνεις όταν το φαγητό πέσει στο πάτωμα -Ποιες επιφάνειες συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια


Εχει επικρατήσει η αντίληψη ότι αν κάτι φαγώσιμο πέσει στο πάτωμα πιάνει μικρόβια μόνο αφότου έχουν περάσει πέντε δευτερόλεπτα.

Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από την άνοια και τη νόσο Αlzheimer


Κάθε τρία δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο αναπτύσσει άνοια, καθιστώντας τη νόσο μια από τις πιο σημαντικές υγειονομικές κρίσεις του 21ου αιώνα. 

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

«Πρωταθλητές» στον τζόγο και το αλκοόλ οι Έλληνες μαθητές


Οι έφηβοι στην Ελλάδα μείωσαν το κάπνισμα, παρ’ ότι βρίσκουν εύκολα τσιγάρα, αλλά αύξησαν το αλκοόλ, που το ξεκινούν ακόμη και από τα 13 τους χρόνια. 

Ο Σόρος επενδύει 500 εκατ. δολάρια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες


Μία επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων ανακοίνωσε μέσω άρθρου του στη Wall Street Journal ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και άλλοι επενδυτές θα συνεχίσουν την ίδια αποστολή.

Λέσβος: Φωτογραφία ντοκουμέντο! Μέλη της Χρυσής Αυγής οι δράστες της επίθεσης εναντίον γυναικών στη Μόρια!


Εντυπωσιάζει η φωτογραφία με μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» την ώρα που επιτίθονταν χθες εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών που περνούσαν από γειτονικό δρόμο τη ώρα της συγκέντρωσης των κατοίκων της Μόριας για το μεταναστευτικό. 

Για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ ελέγχεται ο Καλογρίτσας


Στον κατάλογο με τους ελεγχόμενους για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο χάρτης των δισεκατομμυριούχων του κόσμου. Πόσοι είναι ανά χώρα αλλά και πως έκαναν τις περιουσίες τους


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσους πλούσιους έχει η κάθε χώρα αλλά και πως τελικά όλοι αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν να γίνουν πλούσιοι και να ανήκουν στο...κλαμπ των εκλεκτών του πλανήτη; 

Το κόμμα του Πούτιν απόλυτος νικητής στις εκλογές στην Κριμαία


Το κόμμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν Ενωμένη Ρωσία κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία και τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μετά την ίδρυσή του το 2001.

Θύελλα για το «περούκα - gate» στη Νέα Υόρκη

ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ


Σε επεισόδιο παρακολούθησης εναντίον του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως και σε πλαστογραφία της υπογραφής του συνεργάτη του, Γιώργου Χριστοφορίδη, αναμείχθηκαν δύο Ελληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τους Θάνο Δημάδη (Alpha) και Δημήτρη Σουλτογιάννη (Star).

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δραματικό το δημογραφικό στην Ελλάδα. Μείωση πληθυσμού ως και 2,5 εκατ ως το 2050


Μια σειρά από πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σχετικά με την έκταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας παρουσιάζει έρευνα της διαΝΕΟσις, βάσει της οποίας το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια(σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο).

Ιωάννινα: Πέρασαμε Γολγοθά, έσχατη λύση το χειρουργείο για το bullying στο παιδί μου


Σοκ έχει προκαλέσει η ιστορία της εννιάχρονης από τα Ιωάννινα η οποία λόγω του ανηλεούς bullying που υπέστη υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις σε βάρος της για τα αυτιά της.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη στο Μανχάταν - Τουλάχιστον 29 τραυματίες


Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, δήλωσαν οι Αρχές, προσθέτοντας πως ερευνούν για την έκρηξη ως εγκληματική ενέργεια η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση. 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Πληρώνεις με πλαστικό χρήμα, κερδίζεις τα ψώνια της ημέρας


Ελκυστικά κίνητρα προς τους φορολογούμενους προκειμένου να πραγματοποιούν αγορές καταναλωτικών αγαθών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής σε όσο το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές, τις οποίες έχουν ήδη εγκρίνει οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Εγκαινιάστηκε η 183η γιορτή της μπύρας στο Μόναχο



Η παραδοσιακή γιορτή της μπύρας στο Μόναχο εγκαινιάστηκε σήμερα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς η Βαυαρία βυθίστηκε στο πένθος το καλοκαίρι έπειτα από δύο επιθέσεις την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και μια σφαγή που διέπραξε ένας ψυχικά διαταραγμένος έφηβος.

Ποια σημάδια δείχνουν ότι σας λείπει κάλιο;


Κάθε φορά που ακούμε τη λέξη κάλιο, το μυαλό μας αυτόματα πηγαίνει στις μπανάνες. Το νόστιμο αυτό φρούτο είναι ίσως η πιο διάσημη πηγή καλίου. Ποιος είναι όμως ο ρόλος αυτού του μετάλλου στον οργανισμό μας;

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Βίντεο: Οι πρώτες δηλώσεις της εξαφανισμένης φοιτήτριας λίγο μετά τον εντοπισμό της


Αίσιο τέλος είχε τελικά η εξαφάνιση της φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ, Μαρία Νέστορα, η οποία, σήμερα το πρωί, βρέθηκε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι. 

Μάμαλος: Με αποκαλούσαν κούτσαβο και μου πετούσαν τσάντες


Σήμερα είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης. Στο σχολείο, όμως, ο Παύλος Μάμαλος βίωσε τον απόλυτο ρατσισμό καθώς τα άλλα παιδιά του πετούσαν τσάντες και τον αποκαλούσαν κούτσαβο, με αποτέλεσμα εκείνος να κάθεται μόνος του και να κλαίει.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα επίθεση χάκερ στην WADA με στοιχεία-«φωτιά» για 25 αθλητές από οκτώ χώρες


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA), ανέφερε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, πως οι Ρώσοι χάκερ, προχώρησαν σε νέα κυβερνο-επίθεση, διαρρέοντας νέα εμπιστευτικά έγραφα με ιατρικά στοιχεία στο διαδίκτυο, παρόμοια με εκείνα που είχαν δημοσιεύσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε


Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας. 

6 μύθοι για τη δυσλεξία. Σίγουρα δεν έχει πέσει θύμα το παιδί σας;



Στην εποχή μας, υπάρχουν πολλές λάθος αντιλήψεις σχετικά με τη δυσλεξία. Παρακάτω θα αναλύσουμε 6 βασικούς “μύθους” σχετικά με αυτήν.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μικρή Άννυ: Μαρτύριο η ζωή της, μαρτυρικός και ο θάνατός της - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες


Τη νοσηρή, περιθωριακή, καθημερινότητα μέσα στην οποία ζούσαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ αλλά και το ίδιο το παιδί, περιέγραψαν οι μάρτυρες στις σημερινές καταθέσεις τους στο ακροατήριο.

Xρυσό μετάλλιο o Μάμαλος στα -107 κιλά



Η συλλογή των μεταλλίων για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συνεχίζεται. Το 10ο μετάλλιο είναι χρυσό και το κατέκτησε ο Παύλος Μάμαλος στα -107 κιλά της άρσης βαρών σε πάγκο.

Ειδικός: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να γίνει το παιδί τους πετυχημένο


Μπορεί οι περισσότερες έρευνες να έχουν βασιστεί στα χαρακτηριστικά που έχουν τα παιδιά με αυξημένο IQ, ωστόσο μία διαφορετική έρευνα έρχεται να συμβουλέψει τους… γονείς.

Αν σου αρέσει αυτό το ποτό, μάλλον είσαι ψυχοπαθής



Σύμφωνα με νέα έρευνα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είσαι ψυχοπαθής αν σου αρέσει το συγκεκριμένο ποτό. Δες ποιο είναι