Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Απολύσεις για εκπαιδευτικούς-φαντάσματα


Υπεγράφησαν οι πρώτες υπουργικές αποφάσεις για οριστική παύση καθηγητών και δασκάλων που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους. Εκτός και πανεπιστημιακός που ήταν άφαντος επί έξι χρόνια και τον κατήγγειλαν οι φοιτητές του. 

Η ηθοποιός από τα «Κλεμμένα Όνειρα» καταγγέλλει ότι «οι γονείς της την έκλεισαν στο ψυχιατρείο για περιουσιακά»

Μία περίεργη υπόθεση είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου, η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Mega «Κλεμμένα Όνειρα», εισήχθη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο - από όπου κατόπιν απέδρασε - το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

Ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» δίνει ώθηση στον τουρισμό της Νέας Ζηλανδίας


Η κινηματογραφική τριλογία του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον έδωσε τέτοια ώθηση στον τουρισμό της Νέας Ζηλανδίας που ξεπέρασε τη βιομηχανία γάλακτος.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός 6,5 βαθμούς στην Ιταλία - Εχουν καταρρεύσει κτίρια


Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 7:40 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σύμφωνα με το ιταλικό γεωδυναμικό ινστιτούτο.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πολύδωρας για πρόεδρος του ΕΣΡ η πρόταση της κυβέρνηση


Ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Συγκλονιστικό! Έλληνες επιστήμονες αποκαλύπτουν το σημείο ταφής του Ιησού!

 
Έλληνες επιστήμονες του ΕΜΠ αποκαλύπτουν για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, την αυθεντική επιφάνεια αυτού που
 
 
παραδοσιακά θεωρείται πως είναι ο τάφος του Ιησού Χριστού.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν;



Πώς εξηγείται επιτέλους το φαινόμενο ‘τρώω ό,τι θέλω και δεν παχαίνω’;…

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Όταν τα ελληνικά μουσεία έσωζαν τις αρχαιότητες μας από τους Ναζί. Αδημοσίευτες φωτογραφίες


Μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του σύγχρονου δημόσιου βίου της Ελλάδας γράφτηκε στα ελληνικά μουσεία  με το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για το γιγάντιο έργο απόκρυψης και σωτηρίας των θησαυρών που φιλοξενούσαν ώστε αυτοί να μην πέσουν στα χέρια των Ναζί που προέλαυναν΄στην Ευρώπη.

Η σημαιοφόρος με τη μαντήλα που έκλεψε την παράσταση


Μια μαθήτρια έκλεψε την παράσταση στη φετινή μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ενισχύστε τη μνήμη σας - 7 τρόποι



Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε ακόμα και το πιο απλό πράγμα. Πού αφήσαμε τα κλειδιά μας, τι φαγητό είχαμε εχθές ή ακόμη και ένα προγραμματισμένο ραντεβού.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Στη φάκα της εφορίας χιλιάδες φοροφυγάδες στον τουρισμό

Αργά ή γρήγορα θα έπεφταν στην φάκα των διασταυρώσεων. Χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες που διαθέτουν ένα δύο διαμερίσματα προς ενοικίαση μέσω ιστοσελίδων εισπράττουν σημαντικά ποσά από πελάτες-ενοικιαστές αλλά στο κράτος δεν εμφανίζουν ούτε μισό ευρώ. 

Συνελήφθη η κοπέλα με τα πράσινα μάτια από το εξώφυλλο του National Geographic



Το διάσημο από την φωτογραφία του κορίτσι με τα πράσινα μάτια που τράβηξε την προσοχή του κόσμου πριν από 3 δεκαετίες, συνελήφθη στο Πακιστάν καθώς ζούσε παράνομα με πλαστά έγγραφα.

«Η πόλη μας τελείωσε»: Σκηνές καταστροφής από τον τριπλό σεισμό στην Ιταλία


Ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς, 10 οι τραυματίες -Φόβος και πανικός έχει κυριεύσει τους κατοίκους -Κατέρρευσαν κτίρια, μεγάλες υλικές ζημιές -Ευθύμιος Λέκκας στο protothema.gr: Πιθανός και νέος σεισμός - Κλείνει «αλληλουχία» ρηγμάτων

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Άκυρος ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες με απόφαση του ΣτΕ


Όλα αρχίζουν από το μηδέν στο τηλεοπτικό πεδίο καθώς η διευρυμένη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικράτειας αποφάσισε με πλειοψηφία 14 υπέρ έναντι 11 κατά να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Με κρύο και βροχές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου



Φθινοπωρινό, ίσως και χειμωνιάτικο, θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, κι έτσι θα δυσκολευτούν στις μετακινήσεις όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δις



To Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Οι γκρινιάρηδες και αρνητικοί άνθρωποι μπορούν κυριολεκτικά να σε σκοτώσουν


Έχεις ακούσει και διαπιστώσει πόσο άσχημη επιρροή μπορεί να ασκεί ένας νευρικός, γκρινιάρης και αρνητικός άνθρωπος στην ψυχολογία σου. Εκείνο που αποδεικνύει νέα έρευνα είναι πως αυτή η επίδραση μπορεί να είναι και θανατηφόρα 

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ανακαλύφθηκε μυστική βάση των Ναζί στην Ανταρκτική


Μια μυστηριώδης βάση με την ονομασία "Schatzgraber" ή "Treasure Hunter" ήρθε στο φως της μετά από έρευνες Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική.

Αδιανόητη απανθρωπιά: Γερμανοί ενθάρρυναν έφηβο μετανάστη να πηδήξει από τον πέμπτο όροφο


Τις ανατριχιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του ένας έφηβος μετανάστης στο Σμόελμ της ανατολικής Γερμανίας αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, εγείροντας σημαντικά ζητήματα σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται στη χώρα του οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε αυτή για μια καλύτερη ζωή.

Κλειστό το κέντρο για τον «30ο Γύρο της Αθήνας»



Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο, από τις 6:00 έως τις 12:00, προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου «30ος Γύρος Αθήνας».

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Πρώην υπουργός, γιος πολιτικού και "αρχηγός" κόμματος στη λίστα Μπόργιανς!

 Νέα "λαβράκια" σε νέα... φουρνιά ονομάτων από τη λίστα Μπόργιανς!
 
Λίστα με τα... βαριά ονόματα, που προκαλούν πολιτικό και οικονομικό σεισμό, έχει φτάσει στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών μέσω Γερμανίας και ειδικότερα του γνωστού «δρόμου», του υπουργού οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς.

Ιωάννινα: Ο κρατήρας στο Καλπάκι πυροδοτεί νέα ανησυχία

Ένας τεράστιος κρατήρας διαμέτρου 30 μέτρων που εντοπίστηκε χθες μπαίνει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων που εξετάζουν όλα τα σενάρια- Σε κατάσταση ανησυχίας και αυξημένης ετοιμότητας παραμένουν λόγω των δονήσεων οι κάτοικοι της Ηπείρου

Παραδόθηκε ο δράστης του άγριου φονικού στην Πανόρμου


Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου ο δράστης που το απόγευμα της Παρασκευής πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Πώς το κολύμπι ενεργοποιεί τον εγκέφαλό μας


Η κολύμβηση αποτελεί απόλαυση για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο λίγοι γνωρίζουμε τα οφέλη που έχει στη λειτουργία 



του εγκεφάλου μας και την ψυχική υγεία.

Η Lufthansa βάζει μπλόκο στο Galaxy Note 7


Ο ευρωπαϊκός κολοσσός των αερομεταφορών, η Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στους επιβαίνοντες στα αεροσκάφη της να μεταφέρουν μαζί τους το smartphone Galaxy Note 7 της Samsung, εξαιτίας του κινδύνου ανάφλεξης, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών αεροπορικών εταιρειών εκτός Ευρώπης.

Η καλύτερη διατροφή για την υγεία ήταν αυτή που έκαναν οι Κρητικοί το 1960 -Τι περιελάμβανε



Το καλύτερο «φάρμακο» στην προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη των ασθενειών είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή του 1960.

Έως και 22.000 ευρώ για νέους που θα μπουν στον αγροτικό τομέα

Δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει να πλένετε ποτέ το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε.


Όλοι ξέρουν, ότι το ωμό κοτόπουλο είναι γεμάτο επιβλαβή βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και η λιστέρια. Οπότε, ακούγεται απόλυτα λογικό να πλύνουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Tι κάνουμε αν υποψιαστούμε εγκεφαλικό; Μάθετε σε ένα λεπτό



Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου…

Σεισμός – Γιάννενα: Μετακινήθηκε το Μιτσικέλι! Το άγνωστο ρήγμα


Ο τελευταίος έντονος μετασεισμός ήταν χθες τη νύχτα στα Γιάννενα, είχε μέγεθος 4,3 και σημειώθηκε λίγο μετά τις δέκα τη νύχτα.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννινα: Εκατοντάδες μετασεισμοί, δονήσεις κάθε 30 δευτερόλεπτα. Μετά από 48 ώρες η εκτίμηση της κατάστασης


Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες έχει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος έφτασε νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη


Λεπτομέρειες-σοκ για τα άγρια καψώνια, που συχνά έπαιρναν μορφή βασανιστηρίων, σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μέσα από βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

Ισχυροί μετασεισμοί στα Ιωάννινα - Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί


Από τις 3 και μισή τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες καθώς η έντονη σεισμική

δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. 

Και οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι επιβεβαιώνουν τη συνομιλία Ολάντ - Πούτιν για τη δραχμή


Και οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που υπογραφουν το βιβλίο με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να το λέει αυτό...» επιβεβαιώνουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο πως ο Φρανσουά Ολάντ τους είπε ξεκάθαρα το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα στον Ρώσο ηγέτη να τυπώσει δραχμές η Ρωσία για λογαριασμό της Ελλάδας.

Σεισμός στα Γιάννενα: Νύχτα τρόμου στις πλατείες! Ισχυρότατοι μετασεισμοί δεν άφησαν τους κατοίκους να... κλείσουν μάτι!


Ισχυρός σεισμός μεγέθους, 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων περίπου στις 23:14 το βράδυ του Σαββάτου και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους. 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ στο 9μηνο


Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 606 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1.904 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου του Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 3.023 εκατ. ευρώ. 

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Τρομοκράτες από τα παλιά! Απειλεί και με δολοφονίες η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς


Με ένα κείμενο στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, η τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, το βράδυ της Τετάρτης (13.10.2016) στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια, έξω από την πολυκατοικία όπου μένει η εισαγγελέας Εφετέων Γεωργία Τσατάνη. 

Αρχίζει από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου Θέρμανσης

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές κατά την παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης για την αποφυγή ελλειμματικών παραδόσεων που αυξάνουν περαιτέρω την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τη θέρμανση.

Ετοιμοπόλεμος ο Πούτιν: Καλεί τους Ρώσους να επιστρέψουν στην πατρίδα


Η πληροφορία αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη μεταφέρει πυραύλους ικανούς να έχουν πυρηνικά

κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Βομβαρδισμένο τοπίο η Ιπποκράτους – Στόχος η εισαγγελέας Τσατάνη επιμένει ο συνήγορός της – "Η βόμβα εξερράγη κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά"



Αποκλεισμένη παραμένει η οδός Ιπποκράτους μετά την έκρηξη βόμβας κάτω από το σπίτι όπου έμενε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη 

Αυτοκτόνησε ο Σύρος ύποπτος για βομβιστική ενέργεια στη Γερμανία


Ο Σύρος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Ληψίας λόγω υποψίας ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιο του Βερολίνου αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας χθες.

Πλέον, μπορείτε να γυρίσετε όλη την Ευρώπη με λεωφορείο μόλις με 99 ευρώ



Κάνοντας μία κίνηση που θα ενθουσιάσει τους ταξιδιώτες, η μεγαλύτερη εταιρεία λεωφορείων της Ευρώπης, αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο εισιτήριο που επιτρέπει στους τουρίστες να ταξιδέψουν σε 5 προορισμού με μόνο 99 ευρώ.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

10 βασικά χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων



Σε μια κοινωνία θεωρεί ως σημαντικότερες αξίες τα χρήματα, την υπερπροβολή του εαυτού μας, την γύμνια και την οικονομική κατάσταση, η αυθεντικότητα έχει εκλείψει. 

Πώς θα εμποδίσετε το κρυολόγημα και τη γρίπη


ImageHandler

Με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας και το χειμώνα να είναι προ των πυλών οι γρίπες και τα κρυολογήματα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Τραγωδία στην Αίγινα: Δεν βρέθηκε DNA του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο πηδάλιο του ταχύπλοου


Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα στην οποία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ταχύπλοο  εμβόλισε   μια  λάντζα  ανοιχτά  της Πέρδικας,  καθώς

Μαγειρεύοντας με τον Σαλβαδόρ Νταλί


Το εκκεντρικό βιβλίο μαγειρικής περιέχει 136 συνταγές


Ένας έμπειρος σεφ είχε πάντα μία τιμητική θέση μεταξύ των καλοφαγάδων και έχαιρε ιδιαίτερη εκτίμηση από την ελίτ της τραπεζαρίας. 

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Βομβιστική επίθεση απέτρεψαν οι γερμανικές αρχές. Αναζητούν 22χρονο Σύριο


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου στη συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία, έπειτα από υποψίες για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, αναφέρει η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter, καλώντας τους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν στα σπίτια τους.

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός στα 104 του χρόνια



- Ένα μήνα πριν κλείσει τα 104 του χρόνια και δυό μέρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του, πέθανε ο Στυλιανός Παττακός
 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ένα ελληνικό μπαρ βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα 10 καλύτερα παγκοσμίως


Το ελληνικό μπαρ The Clumsies είναι πλέον και επίσημα ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως, αφού στα βραβεία “World’s 50 Best Bars 2016” βρίσκεται στο top 10 και συγκεκριμένα στην 9η θέση.

Καιρός: Θεομηνία σε όλη την Αττική! Πλημμύρες και πτώσεις δέντρων! Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Πάτρα και Κέρκυρα!


- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική! - Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές