Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Βήχας: Οι καλύτερες θεραπείες!




Ο βήχας είναι ένας «προστατευτικός μηχανισμός» του οργανισμού μας, καθώς εξασφαλίζει ότι η αναπνευστική οδός παραμένει ανοιχτή και ο αέρας κυκλοφορεί ανεμπόδιστα

Κατά του βήχα υπάρχουν πάρα πολλά φάρμακα και αντιβιοτικά που συνταγογραφούνται από πολλούς​ γιατρούς, αλλά πιο αποτελεσματικά έχουν αποδειχθεί τα φυσικά γιατροσόφια.

Κρεμμύδι και μέλι κατά του βήχα

Δοκιμασμένη και αληθινή: 

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι τα  κρεμμύδια και το μέλι ειναι αποτελεσματικά κατά του βήχα. Πολλές θεραπείες βέβαια έχουν βγει κατά του βήχα, ωστόσο αυτή, θεωρείται η πιο αποτελεσματική, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Hans-Michael Mühlenfeld, ο οποίος την συστήνει άφοβα  στους ασθενείς του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) έχει αναφέρει, ότι το μέλι είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την ανακούφιση από το βήχα και τα κρυολογήματα.


Ο χυμός​ κρεμμυδιού και το μέλι απαλύνουν τους  βρόγχους. Ανάμεσα στα πιο παλιά γιατροσόφια μετράει ο χυμός​ κρεμμυδιού με καραμέλα και ζάχαρη. Είναι γρήγορος και αποτελεσματικός. Ακριβώς ένα κρεμμύδι κομμένο σε κύβους το βράζουμε με λίγη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Γίνετε ένα αποτελεσματικό σιρόπι, το οποίο είναι μικροβιοκτόνο και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό ηρεμεί τους βρόγχους και μειώνει τον  βήχα, λέει ο εμπειρογνώμονας Mühlenfeld. Εναλλακτικά, οι βολβοί μπορούν επίσης να ηρεμήσουν με το μέλι. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει την αποτελεσματικότητα του μελιού: Έτσι τα παιδιά που υποφέρουν από  βήχα,  ένα κουταλάκι του γλυκού ευκαλύπτου ή λεμόνι με μέλι είναι θεραπευτικό. Ο εμπειρογνώμονας Mühlenfeld θεωρεί,  ότι το μέλι μπορεί να ανακουφίσει το βήχα. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία στο σπίτι είναι κατάλληλη  για παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους. Για τα μωρά η θεραπεία αυτή δεν ενδείκνυται και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί.


 Η κοτόσουπα κατά του βήχα



Η χρήση της κοτόσουπας  για το κοινό κρυολόγημα και το βήχα έχει αποδειχθεί θαυματουργή. Η σούπα περιέχει μεγάλη ποσότητα  ορυκτών και εκτός από την πρωτεΐνη  ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τους πρησμένους βλεννογονους και λειτουργεί αποσυμφορητικά. Ακόμη και ο βήχας σταματά με την τακτική κατανάλωση κοτόσουπας μετά από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επιπλέον,  τα συστατικά της σούπας στους αρρώστους βοηθούν να ανακτήσουν τη δύναμη τους. Η  κοτόσουπα βοηθά κατά του βήχα.


Φασκόμηλο κατά του βήχα


Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή παραδοσιακά γιατρικά ανήκει και ο  ευκάλυπτος  και το φασκόμηλο. Ολοένα και πιο δημοφιλής είναι το φασκόμηλο, διότι  ανακουφίζει από   τη φλεγμονή και το βήχα. 


Εσπεριδοειδή κατά του βήχα

Τα εσπεριδοειδή, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C είναι αποτελεσματικά  κατά του βήχα. Τα καλύτερα είναι τα λεμόνια. Επίσης μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή βοηθούν αισθητά κατά του βήχα. Τα λεμόνια είναι πιο αποτελεσματικά για το ξηρό βήχα. Σκόρδο και κρεμμύδι βοηθάει πολύ. Ειδικά στην Ιταλία, το σκόρδο χρησιμοποιείται ως θεραπεία για πολλές ασθένειες.


Κουρκούμη


Μια παραδοσιακή θεραπεία που οι περισσότεροι άνθρωποι ορκίζονται από τη χρήση είναι ζεστό γάλα με κουρκούμη. Σύμφωνα με μια μελέτη φαίνεται να έχουν ακόμη και αντιβακτηριακές ιδιότητες. 

Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι γάλα, ανακατεύουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη και το πίνουμε ζεστό για να ανακούφιστουμε από το βήχα. Μια γαργάρα με κουρκούμη δίνει επίσης καλά αποτελέσματα. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιήστε αυτό το υγρό ως γαργάρα για τον λαιμό και είναι σίγουρο, ότι θα αισθανθείτε ανακούφιση από το βήχα.


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου