Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Προκλητικός Ερντογάν: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τους τρομοκράτες


Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα προκλητική επίθεση κατά της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 στρατιωτικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: ««αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και έχουν καταφύγει εκεί. Τώρα πώς να το εξηγήσουμε αυτό; Βλέπουμε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ»

«Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; «Αυτό το θέμα είναι θέμα της δικαιοσύνης, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη». Τι ανοησίες είναι αυτές;», συμπλήρωσε.
«Εσύ γιατί τον δικάζεις;»

«Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση. Γιατί; Γιατί αυτοί είναι πραξικοπηματίες. Εσύ γιατί υπερασπίζεσαι έναν τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, άρα τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις πίσω, να μας τον δώσεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δώσε τον σε μας να τον δικάσουμε, εσύ γιατί τον δικάζεις; Για ποιο λόγο έχουμε κάνει τότε με σας τη συμφωνία για την έκδοση εγκληματιών; Δηλαδή πρέπει πρώτα απ’ όλα αυτό να εξετάσουμε αυτό».

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος: «Δυστυχώς δεν θέλουν να το συζητήσουν. Γιατί δεν τους συμφέρει. Η Τουρκία είναι πολιτισμένη, η Τουρκία είναι μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο και εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε θέμα να δεχθούμε τις κατηγορίες».

Tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου