Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μπλόκο της Χρυσής Αυγής στον «Δία»



Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος Ευ. Μπούκουρα, απέκλεισαν την πύλη του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού και συνεπλάκησαν με την Αστυνομία, που μετέφερε 300 άτομα από το κορεσμένο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Κόρινθο, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Μέλη της «Χρυσής Αυγής» με επικεφαλής τον βουλευτή του κόμματος από το νομό Ευστάθιο Μπούκουρα συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών που είχαν συλληφθεί χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα της επέκτασης των αστυνομικών ελέγχων σε μετανάστες της Κορίνθου. Η επιλογή της περιοχής δεν θεωρείται τυχαία. Πρόκειται για έναν από τους νομούς που βρίσκονται κοντά στην Αττική, όπου υπάρχει οξυμμένο το πρόβλημα της παρουσίας μεταναστών, λόγω της ευκαιριακής απασχόλησής τους στα χωράφια. Δεν πρέπει ωστόσο να θεωρείται τυχαίο και το γεγονός ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές η «Χρυσή Αυγή» έλαβε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της στην Ελλάδα, μετά την Αττική.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να οδηγήσουν 300 περίπου άτομα από την Αμυγδαλέζα, όπου ήδη υπάρχει κορεσμός του κέντρου κράτησης, στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Η κίνηση της αστυνομίας έγινε αντιληπτή από μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης στην Κόρινθο και περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας. Τα επεισόδια εμπόδιζαν την αστυνομία να οδηγήσει και τα 100 άτομα που είχαν συλληφθεί στην Κόρινθο.

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι η ένταση ήταν μεγάλη μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου, καθώς ομάδα «αγανακτισμένων κατοίκων» κινήθηκε απειλητικά προς την κεντρική πύλη του 6ου Συντάγματος Πεζικού και συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κορίνθου προχώρησε ξαφνικά στη διακοπή υδροδότησης του στρατοπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή παροχής νερού έγινε από συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης της Κορίνθου (ΔΕΥΑΚ), λόγω χρηματικής οφειλής του 6ου Συντάγματος Πεζικού προς τον δήμο, κατόπιν φερόμενης εντολής του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος αποφάσισε και τη διακοπή της αποκομιδής των απορριμμάτων από το στρατόπεδο.

Η υδροδότηση
Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η υδροδότηση στο στρατόπεδο τελικά αποκαταστάθηκε. Για τα υπόλοιπα ζητήματα, αλλά και για τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Κορίνθου -καταρχάς είναι αρνητικός- στην εγκατάσταση των μεταναστών στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο συνεδρίασε χθες το βράδυ εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή, συλλαλητήριο βρισκόταν σε εξέλιξη από την Αντιρατσιστική Κίνηση Κορίνθου.

Σε ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» σημειώνει: «Συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή εγκαταστάσεων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού λαθρομεταναστών, ιδίως όταν εντός των χώρων αυτών φυλάσσεται οπλισμός. Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται έμπρακτα στην εφαρμογή τέτοιων απαράδεκτων μέτρων».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Με δήλωση της εκπροσώπου του, Φ. Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τα επεισόδια της Κορίνθου, κάνοντας λόγο για ενέργειες «νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας την ξενοφοβία».

ethnos.gr    ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου