Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μακρόν συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι


Ο Μακρόν μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μπουένος Άιρες την Κυριακή, έλαβε μια εικόνα καταστροφής στο Παρίσι.

Ειδικά στο Παρίσι, σημειώθηκαν ταραχές στις οποίες τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι και περισσότεροι από 400 συνελήφθησαν.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο την επομένη ημέρα των βίαιων επεισοδίων ...

Οι διαδηλωτές "κίτρινων γιλέκων" απαιτούν, μεταξύ άλλων, φορολογικές περικοπές και αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων.

Θέλουν να συζητήσουν από κοινού πώς να αντιδράσουν στις ταραχές. 

Η γαλλική κυβέρνηση προφανώς εξέτασε επίσης την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Όλες οι επιλογές θα ελέγχονται για την πρόληψη ταραχών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. 

Στη  έκτακτη συνεδρίαση o  Μακρόν ανέθεσε στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει συνομιλίες με εκπροσώπους των διαδηλωτών. Αυτό ανακοινώθηκε από το παλάτι της Élysée μετά τη συνάντηση. 

Οι διαδηλωτές είχαν προχωρήσει σε οδικές μάχες με την αστυνομία το Σάββατο, ειδικά στο Παρίσι, όλοι οι δρόμοι ήταν σαν ένα πεδίο μάχης. 


Οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα   κατέστρέψαν αυτοκίνητα, έσπασαν παράθυρα, λεηλατησαν τα καταστήματα. 

Σε εθνικό επίπεδο, 263 άτομα τραυματίστηκαν σε ενέργειες διαμαρτυρίας από τα "κίτρινα γιλέκα", τα μισά από αυτά στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν 23 άτομα  από  την ασφαλεία μεταξύ των τραυματιών. Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία συνέλαβε 412 άτομα, εκ των οποίων 378 ήταν υπό κράτηση την Κυριακή.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου