Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Τέσσερις νεκροί σε έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού 


Η σοβαρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο του Παρισιού, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Christophe Castaner, μεταξύ των οποίων και δύο πυροσβέστες.


Η έκρηξη σημειώθηκε στις 21:00 ώρα το  βράδυ το Σάββατο στη Rue de Trévise, περίπου ένα χιλιόμετρο σε ευθεία γραμμή από την Όπερα του Παρισιού. Αρχικά, η πυροσβεστική υπηρεσία είχε κληθεί στη σκηνή της έκρηξης αργότερα η διαρροή φυσικού αερίου ,ήταν η αιτία της έκρηξης ,σύμφωνα με τις δηλωσεις
 του εκπροσώπου της αστυνομίας.

 Περίπου 100 αστυνομικοί και σχεδόν 200 πυροσβέστες ήταν εν ενεργεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο το πρωί.

Οι υαλοπίνακες στην περιοχή έσπασαν από τη δύναμη της έκρηξης, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Τοπικοί δημοσιογράφοι δήλωσαν στην τηλεόραση ότι το τοπίο μοιάζει με βομβιστική επίθεση.

Οι αρχές φοβούνται μια νέα κλιμάκωση της βίας κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών. Περίπου 5000 δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις.

Επίσης, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Στρασβούργο πριν από ένα μήνα, υπάρχει μεγάλη ένταση στη Γαλλία. Στις 11 Δεκεμβρίου ένας δολοφόνος άνοιξε πυρ στο κέντρο της Αλσατίας. Πέντε άνθρωποι, έχασαν
την ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου