Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ισχυρός σεισμός κλονίζει την Τουρκία - τουλάχιστον τέσσερις νεκροί




Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία στην επαρχία Ελαζίγ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.



Ο σεισμός λέγεται ότι ήταν αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στο Ισραήλ, το Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις .Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόλου επιβεβαίωσε τώρα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Υπήρχαν δύο θάνατοι στο Elazig και στη κοντινή Malatya. Ο Solu ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει αμέσως στην περιοχή.


Στα μέσα κοινωνικής διτύωσης έχουν ανέβει φωτογραφίες που εμφανίζουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει ενώ βίντεο δείχνουν πολίτες να ψάχνουν στα χαλάσματα για εγκλωβισμένους.


Οι εικόνες από την Τουρκία είναι συγκλονιστικές. Κτίρια έχουν καταρρεύσει. Κόσμος τρέχει πανικόβλητος ενώ πολίτες και εθελοντές βγάζουν ανθρώπους από συντρίμμια.


Η περιοχή γύρω από το κέντρο του σεισμού είναι σχετικά αραιοκατοικημένη, αλλά πολλά κτίρια θα μπορούσαν να κατασκευαστούν για να είναι αντισεισμικά, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσογειακών Σεισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου