Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Χάος στις ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ μπήκαν με όπλα στο Καπιτώλιο - Θα παρέμβει η Εθνοφρουρά

Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, και μάλιστα κάποιοι κατάφεραν να μπουν και στους εσωτερικούς χώρους.



Οι οπαδοί του Τραμπ, όπως μεταδίδει ο συντάκτης της HuffPost, Ίγκορ Μπόμπιτς. έχουν φτάσει μέχρι την πόρτα της αίθουσας της γερουσίας.


Πρωτοφανή επεισόδιο εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ εν μέσω βίαιων επεισοδίων και μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και την αίθουσα της Γερουσίας.


Αστυνομικοί τράβηξαν όπλα στο Καπιτώλιο για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, δήλωσε ένας βουλευτής.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία μιας γυναίκας αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, μεταδίδει το CNN.








Ολόκληρη η Εθνική Φρουρά της Ουάσινγκτον ενεργοποιήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς ζήτησε μέσω Twitter από τους εισβολείς να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο. 

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας 01.00 ώρα Ελλάδας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (13.00 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής καθώς και οι δημοσιογράφοι.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιράστηκε ένα βίντεο στο Twitter ώρες αφότου οι πρώτοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Επανέλαβε ότι οι εκλογές είχαν κλαπεί από αυτούς, αλλά οι διαδηλωτές πρέπει να πάνε σπίτι τώρα. 

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου