Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στην Πολωνία!



Η Ευρώπη βρίσκεται έρμαιη στον παγωμένο χειμώνα: στην Πολωνία ήδη πάνω από εκατό άνθρωποι έπεσαν θύματα των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών. Επίσης στη Γερμανία, ένας άστεγος άντρας «πάγωσε» μέχρι θανάτου. Ένα τέλος, του ψυχρού χειμώνα δεν υπάρχει στον ορίζοντα…

Στην Πολωνία ο αριθμός των νεκρών από το κρύο έχει ανέλθει σε 127, οκτώ άτομα πάγωσαν μέχρι θανάτου την ημέρα των Χριστουγέννων. Τον περασμένο χειμώνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία, περισσότεροι από το ένα τρίτο από αυτούς, τον Ιανουάριο.

Τα θύματα είναι κυρίως άστεγοι, μεθυσμένοι άνδρες ηλικίας μεταξύ 35 και 60. Η αστυνομία κάλεσε το κοινό να ανταποκριθεί και να βοηθήσει, όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο τσουχτερό κρύο σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή το βράδυ περιπλανώμενοι στο δρόμο.

Ακόμη και στη Γερμανία την Κυριακή, ένας άστεγος άντρας, βρέθηκε νεκρός. Το παγωμένο πτώμα ανακαλύφθηκε στο Trier, σε μια αυλή ενός σούπερ μάρκετ. Είχε αρνηθεί όλες τις προσφορές για βοήθεια είπε ο Ρειμόντ Άκερμαν , εργαζόμενος του Σούπερ Μάρκετ. Ο Άκερμαν δήλωσε τη Δευτέρα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εννέα φορές είχε μείνει εκεί ο 51χρονος. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο πρώτος θάνατος από κρυοπάγημα το χειμώνα στη Ρηνανία.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου