Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

Ήταν η βαρύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων δεκαετιών που χτύπησε τη Νέα Υόρκη! Με 100 χιλιόμετρα την ώρα σάρωσε τα αστικά φαράγγια της Νέας Υόρκης και απέκλεισε την πόλη από το χιόνι!

Με δυσκολία οι άνθρωποι διασχίζουν το δρόμο λόγω του χιονιού. Πεζοί καθυστερούν στις δουλειές τους, λόγω της μεγάλης κίνησης των κύριων οδών στο κέντρο της πόλης και εθελοντές σκάβουν δωρεάν τους δρόμους που έχουν γεμίσει χιόνι!
Περίπου 6.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, δεκάδες χιλιάδες παραθεριστές τα Χριστούγεννα δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θα χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες για να καλύψουν τη διαφορά αυτή της καθυστέρησης ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας του αεροδρομίου. Επίσης, στους σταθμούς που είχαν κατασκηνώσει οι άνθρωποι, τα τρένα δεν λειτούργησαν.

Έφεδροι της Εθνικής Φρουράς στάλθηκαν για βοήθεια στις πολιτείες του Ντέλαβερ, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια για να αντιμετωπίσουν το χάος που προκάλεσε το χιόνι.

"Έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά με σφοδρές καταιγίδες, αλλά αυτή η χιονοθύελλα ήταν η χειρότερη"’, δήλωσε ο μετεωρολόγος Τομ Καίνς. "Τόσο πολύ χιόνι και στη συνέχεια η καταιγίδα που ήταν καταστροφική".

Μια ‘’αποκαλυπτική σιωπή’’ εκτείνεται τα Χριστούγεννα σε όλη την πολύβουη συνήθως πόλη της Νέας Υόρκης . Η χιονοθύελλα είχε μπλοκάρει ακόμη και τα αεροδρόμια γράφει η εφημερίδα «New York Times . Η νεκρή φύση στη Νέα Υόρκη είναι πολύ πιο αργή από ό, τι συνήθως.
Ο Δήμαρχος Μιχαήλ Μπλούμπεργκ δήλωσε : "αυτή είναι μια θύελλα που θα μείνει στην ιστορία."

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου