Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Θρήνος στην Ινδονησία: 832 οι νεκροί από το τσουνάμι, εκατοντάδες αγνοούμενοι


Η Ινδονησία επλήγει από ένα τσουνάμι μετά από σεισμό μεγέθους 7.5 ριχτερ. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 832 επιβεβαιωμένα τα θύματα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων. Οι χειρότεροι φόβοι των αρχών επιβεβαιώθηκαν με τον αριθμό των νεκρών από το φονικό τσουνάμι να αυξάνεται συνεχώς.

Ένα ελαττωματικό σύστημα προειδοποίησης θα μπορούσε να φταίει για την καταστροφή.


Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει για βοήθεια και στη συνέχεια να σιωπά, δήλωσε ένας μάρτυρας. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς μεγάλα τμήματα της πληγείσας περιοχής δεν ήταν διαθέσιμα την Κυριακή εξαιτίας κατεστραμμενων δρόμων και τηλεφωνικών κλήσεων. 

Στην  χτυπημένη πόλη του Palu 821 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έντεκα στο Ντονγκάλα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες από τις περιοχές Donggala, Sigi και Boutong, δήλωσε ο Nugroho. Μαζί έχουν 1.2 εκατομμύρια κατοίκους. Για τα θύματα θα υπάρξει μαζική ταφή για λόγους υγείας. Μετά από δύο σεισμούς, ένα τσουνάμι είχε πλημμυρίσει τμήματα της ακτής του νησιού Sulawesi. 61 ξένοι ήταν στο Palu τη στιγμή του ατυχήματος, όπως ανέφερε ο Nugroho. Η θέση των περισσότερων αλλοδαπών δεν διευκρινίστηκε, αλλά τρεις επισκέπτες από τη Γαλλία και ένας από τη Μαλαισία έλειπαν. Μια νότια κορεατισσα μάλλον ήταν παγιδευμένη κάτω από τα ερείπια ενός ξενοδοχείου. Οι υπάλληλοι είχαν προτείνει ότι περίπου 50 άτομα θα μπορούσαν να παγιδευτούν στο ξενοδοχείο Roa-Roa. Την Κυριακή το απόγευμα, οι κραυγές για βοήθεια, που είχαν ακουστεί από τα ερείπια την προηγούμενη μέρα, έγιναν σιωπηλοί. 

Η Εθνική Υπηρεσία Καταστροφών της Ινδονησίας (BNPB) παρουσιάζει ένα σπίτι που κατέρρευσε μετά από σεισμό στο Donggala, Central Sulawesi. - Ινδονησία η οποία συγκλονίστηκε από ισχυρό σεισμό 7,5 μεγέθους στις 28 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες μετά από τουλάχιστον ένα άτομο που σκοτώθηκε από την κατάρρευση κτιρίου στο ίδιο τμήμα της χώρας. 

 Οι εργάτες διάσωσης έσκαψαν μέσα από τα ερείπια με την ελπίδα να βρουν επιζώντες. "Δοκιμάζουμε το καλύτερό μας. Ο χρόνος είναι τόσο σημαντικός εδώ για να σώσουμε τους ανθρώπους », δήλωσε ο Μουχάμαντ Συαγκάι, επικεφαλής της Εθνικής ομάδας έρευνας και διάσωσης. 

Εκατοντάδες άτομα μετάφερθηκαν στα νοσοκομεία, μερικά από τα οποία υπέφεραν από τους σεισμούς. Ο Dwi Haris έσπασε την πλάτη και τον ώμο του. Η οικογένειά του δεν είχε χρόνο να μετακινηθεί με ασφάλεια, είπε με δάκρυα. "Άκουσα τη γυναίκα μου να φωνάζει για βοήθεια και στη συνέχεια τίποτα μόνο σιώπη. Δεν ξέρω τι συνέβη με αυτήν και το παιδί μου. Ελπίζω να είστε ασφαλείς. " Ένα καταστραμμένο εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκε. Οι άνθρωποι έβγαλαν αντικείμενα από το εσωτερικό κτιρίου. 

Άλλοι κάτοικοι είδαν να επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους ψάχνοντας για αντικείμενα.

"Προσπαθήσαμε να βρούμε καταφύγιο, αλλά έπειτα άκουσα ανθρώπους" να φωνάζουν Νερό! Νερό! "Εμείς ημαστάν τρεις τρέξαμε, αλλά χάσαμε ο ένας τον άλλον. Τώρα δεν ξέρω πού είναι η μητέρα και ο αδερφός μου. Δεν ξέρω πώς να επικοινωνήσω μαζι τους. Δεν ξέρω τι να κάνω. " 

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo έφτασε στο Palu και δήλωσε "Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα γρήγορα, αλλά οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν" .Το αεροδρόμιο δεν είναι 100 τοις εκατό κατάλληλο για προσγειώσεις. Ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που θα μπορούσε να έχει σώσει τις ζωές κάποιων ανθρώπων δεν ήταν πέρα ​​από τη δοκιμαστική φάση εδώ και χρόνια. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου