Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης! Κέρδισε τη Φιορεντίνα!!!!

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Φιορεντίνα και κατέκτησε το Conference League με τον Ελ Κααμπί να είναι ο ήρωας της αναμέτρησης.

Για την ακρίβεια, οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ένα φοβερό ρεκόρ και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς έσπασαν μια «παράδοση» που κρατούσε 13 χρόνια. Συγκεκριμένα, η ομαδάρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο πρώτος σύλλογος από το 2011 που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο και δεν ανήκει σε κάποιο από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.











O Αγιούμπ Ελ Κάαμπι εξασφάλισε τον θρίαμβο με το γκολ του στο 116ο λεπτό.


Οι Ιταλοί από την άλλη είχαν ήδη χάσει τον τελικό της Conference League την περασμένη σεζόν.


Οι Πειραιώτες είναι ο τρίτος κάτοχος του τίτλου στη νεανική διοργάνωση μετά τις AS Roma και West Ham United. Ο προπονητής των Πειραιωτών Jose Luis Medilibar, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μόλις τον Φεβρουάριο, κέρδισε τον τίτλο του Europa League με τη Sevilla FC την περασμένη σεζόν. Σε ένα έντονο αλλά άτακτο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, οι ευκαιρίες για γκολ ήταν ελάχιστες. Ένα γκολ του Νίκολα Μιλένκοβιτς (9ο λεπτό) για τη Φλωρεντία ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Κωνσταντίνος Τζολάκης απέκρουσε δύο ευκαιρίες του Τζάκομο Μποναβεντούρα μέσα σε ένα λεπτό. Στην άλλη άκρη, η κεφαλιά του Ντάνιελ Ποντένς από κόρνερ απέκρουσε ο Ιταλός τερματοφύλακας Πιέτρο Τερατσιάνο.


Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι παρέμεινε σε διαχειρίσιμο επίπεδο με κακές πάσες ασταμάτητα και από τις δύο πλευρές. Οι Φιορεντινοί είχαν τον επιθετικό του Ολυμπιακού Αγιούμπ Ελ Κάαμπι, ο οποίος είχε πετύχει μόνος του πέντε γκολ στον ημιτελικό κόντρα στην Άστον Βίλα, ανά πάσα στιγμή - μέχρι το 116ο λεπτό.

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου