Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Τον Απρίλιο δημοσιοποίηση στοιχείων για χρέη προς Δημόσιο άνω των €150.000 ευρώ εκτός όσων είναι σε ρύθμιση


Άμεσα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία οφειλετών για όλα τα χρέη άνω των 150.000 ευρώ εκτός εκείνων που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.

Αυτός δήλωσε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης κατά την συζήτηση επερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Κουτσούκου.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι εντός του Μαρτίου θα αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σχετικό e-mail προς τους οφειλέτες με το οποίο θα ενημερώνονται ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους, ενώ στις αρχές Απριλίου θα γίνει η δημοσιοποίηση.

Οι διαδικασίες υλοποίησης αυτής της απόφασης έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος αντιδρώντας στις επικρίσεις του κ. Κουτσούκου ο οποίος έκανε λόγο για άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να αποκαλύψει τους μεγαλοοφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ «που εντάχθηκαν με την χαριστική Π.Ν.Π. στη ρύθμιση των 100 δόσεων», τόνισε ότι «αυτό που κάνουμε είναι ότι υλοποιούμε ένα νόμο που ψηφίστηκε από εσάς και μας ζητάτε πόσοι και ποιοι είναι οι οφειλέτες ενώ ο νόμος προστατεύει συγκεκριμένα δικαιώματα». «Όταν κάποιος έχει ένα χρέος, πηγαίνει και το ρυθμίζει και το εξυπηρετεί, ο νόμος απαγορεύει να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του και ζητάτε να έρθουμε στη Βουλή και να τα καταθέσουμε;», διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι «κάνετε το ίδιο πολιτικό λάθος –ασκείτε διαρκή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο τι κάναμε αλλά ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά στο τι κάνατε εσείς δεκαετίες τώρα».

Και πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η κριτική σας. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και τον υλοποιούμε. Ε, όχι και να κατηγορείτε εμάς για απόκρυψη στοιχείων και διαπλοκή». Επανέλαβε δε σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής. 

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου