Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Ηλεία

Iσχυρή σεισμική δόνηση 5.2 ρίχτερ ταρακούνησε  στις 20:55 την περιοχή της Ηλείας.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο βρισκόταν 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου κοντά στα Κρέστενα της Ηλείας.


Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.



«Είναι νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στην ΕΡΤ, και συνέχισε: «Η περιοχή αντέχει και σε μεγαλύτερους σεισμούς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».


Μόνο υλικές ζημιές από το σεισμό

Μικρές υλικές ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε απόψε στην Ηλεία, καταγράφονται, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι ζημιές έχουν καταγραφεί σε σπίτια των κοινοτήτων Φρίξα, Διάσελο, Γρέκα, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας και αφορούν κυρίως σε πτώσεις σοβάδων.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πύργου - Τρίπολης στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και στην Αθήνα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου