Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Σχολίασε την είσοδο των ακροδεξιών στη Βουλή Σόιμπλε: Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει την δημοκρατία μας


Την αισιοδοξία του για την ισχύ των δημοκρατικών θεσμών της Γερμανίας εξέφρασε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως θα αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στην Μπούντεσταγκ.

Ο κ. Σόιμπλε, που θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής της Γερμανίας, σημείωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι περίπου 90 βουλευτές της AfD πρόκειται να ανακαλύψουν ότι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς από το Σύνταγμα της Γερμανίας. «Θέλω να δω περισσότερη αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως «το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημά μας, που βασίζεται στο κράτος του δικαίου, είναι τόσο ισχυρό που κανένας δεν μπορεί να το διαλύσει, ούτε από μέσα ούτε απ' έξω. Όποιος προσπαθήσει θα αποτύχει».

Η εφημερίδα σημειώνει πως πολλοί στη Γερμανία θεωρούν ότι θα χρειαστεί κάποιος στο κοινοβούλιο για να ελέγξει την κατάσταση μετά την εκλογή στην Μπούντεσταγκ ακροδεξιών για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα χρόνια. Ο Σόιμπλε είναι ο πολιτικός με την πιο μακρά θητεία στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας και το κύρος που διαθέτει συγκρίνεται με εκείνο της καγκελαρίου.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά του διαβεβαιώνει πως ήταν ήδη έτοιμος να προχωρήσει: «Αποφάσισα πριν από τις εκλογές, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και πολλά χρόνια κυβερνητικών ευθυνών, να αναλάβω ένα νέο καθήκον».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου