Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Στους 17 οι νεκροί στη Μάνδρα. Εντοπίστηκε και άλλος νεκρός .



Ανέβηκε στους 17 νεκρούς ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας στη Δυτική Αττική. Εντοπίστηκε πτώμα το οποίο ακόμη δεν μπορεί να ανασυρθεί λόγω διαρροής υγραερίου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Π.Πόβας, σημειώνοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κοντά στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας – Θήβας. Δεν έχει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για έναν από τους έξι αγνοούμενους.

Συνολικά έξι άτομα αναζητούνται στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνται από προχθές, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Το απόγευμα της Πέμπτης, νεκρός εντοπίστηκε σε υπόγειο σπιτιού άντρας στην περιοχή Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον εντοπισμό του βρίσκονταν σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης. Συνολικά η Πυροσβεστική αναζητεί πλέον έξι άτομα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον εντοπισμό του βρίσκονταν σε εξέλιξη από το βράδυ της Τετάρτης και η πυροσβεστικής προσπαθούσε να καθαρίσει το σπίτι του κάτι που απαιτούσε χρόνο καθώς καθώς το σημείο έχει γεμίσει με λάσπη και χώμα, που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 15 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την κακοκαιρία. Δεκατέσσερις από τους νεκρούς ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και δύο από το Λιμενικό.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Προβλήματα σημειώνονται σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα από την έντονη βροχόπτωση.

Στο Κερατσίνι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί 24 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, 7 στο Πέραμα και 16 στη Σαλαμίνα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη λεωφόρο Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στο Κερατσίνι, η Τροχαία από τις 11 το πρωί έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Σχιστού έως τη συμβολή με τη λεωφόρο Λαμπράκη. Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάζονται στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Προβλήματα σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα από την έντονη βροχόπτωση – Κλειστοί δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων

Πέντε εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας από το ΠΔΕ για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

Μέτρα για διασφάλιση της δημόσιας υγείας μετά τις πλημμύρες

Μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας περιλαμβάνει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη φονική θεομηνία στη δυτική Αττική.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι θα πρέπει να διενεργηθεί αμέσως υγειονομικός έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης (γεώτρηση ή πηγή υδροληψίας, δεξαμενές, εγκαταστάσεις, δίκτυο διανομής) και αποχέτευσης.

Τονίζεται ακόμη ότι ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων με τα οποία σιτίζονται οι πληγέντες, οι οποίοι, όπως σημειώνεται, είναι ήδη καταπονημένοι και επιπλέον λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους, ελλοχεύει αυξημένος κίνδυνος τροφιμογενών και άλλων λοιμώξεων.

Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, που ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των ακραίων καιρικών φαινομένων, και ισχύει για όλα τα σχολεία της Αττικής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου