Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Σεισμός στο Ιράκ και το Ιράν:Περισσότεροι από 340 νεκροί και 6.600 τραυματίες


Ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.


Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται εντός της επικράτειας του Ιράκ, 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Χαλάμπτζα και περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 23 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός στο Ιράν και το Ιράκ ήταν καταστροφικός, και μόνο στην ιρανική πόλη Sarpol e-Sahab, υπήρχαν πάνω από 230 νεκροί.

 Η πόλη Sarpol-e Sahab στην ιρανική επαρχία Kermanshah χτυπήθηκε ιδιαίτερα σκληρά από τον σεισμό. Με τη βοήθεια των σκύλων ανίχνευσης, τα συνεργεία διάσωσης αναζητούσαν θαμμένους ανθρώπους.

Ο 49χρόνος Kokbab Fard και η 51χρόνη Resa Mohammed είναι δύο που κατάφεραν να ξεφύγουν. "Αμέσως μετά τον σεισμό βγήκα έξω και το σπίτι, το οποίο  κατέρρευσε", αναφέρει ο  Fard.Ακόμη και ο Μωάμεθ θα μπορούσε να σωθεί - τα υπάρχοντά του όμως όχι. "Υπάρχουν μόνο συντρίμμια αριστερά και δεξια!"

Πολλοί επιζώντες από το φόβο των μετασεισμών  κατασκήνωσαν σε εξωτερικούς χώρους, δίπλα στις φωτιές, προστατευμένοι μόνο από κουβέρτες ενάντια στο κρύο.

Αυτές οι εικόνες δείχνουν την έκταση της καταστροφής.





 Η απόγνωση πολλών επιζώντων είναι μεγάλη.
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν επίσης επιζώντες στη γειτονιά τους. 



Τα νοσοκομεία στην περιοχή είναι υπερπληθυσμένα και οι αρχές και οι οργανώσεις βοήθειας έχουν αρχίσει να διανέμουν σκηνές, κουβέρτες και φαγητό.


Λίγοι επιζώντες μπορούν να σωθούν από τα ερείπια, για πολλούς άλλους, οποιαδήποτε βοήθεια έρχεται πολύ αργά.


Πολλοί επιζώντες μπαίνουν σε ένα από τα πολλά καταφύγια. Στα κατεστραμμένα σπίτια τους δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και δεν υπάρχει νερό. 


Εν τω μεταξύ, υπάρχουν περισσότεροι από 340 νεκροί, ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei ανέθεσε στην κυβέρνηση και στον στρατό να κινητοποιήσουν "όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις". 


Ο σεισμός, ο οποίος συνέβη σε βάθος περίπου 23 χιλιομέτρων, μπορεί επίσης να βρεθεί στο Darbandichan του Ιράκ, όπου μια ρωγμή τώρα χωρίζει τον δρόμο κατά μήκος του φράγματος. 


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου