Ένας από τους κορυφαίους εργατολόγους της Αγγλίας διατείνεται πως οι υπάλληλοι με παραπανίσια κιλά οφείλουν να πηγαίνουν αργότερα στις δουλειές τους.
Προτείνει μάλιστα να αποφεύγουν οι παχύσαρκοι εργαζόμενοι τις ώρες αιχμής και να απαιτούν καλύτερα καθίσματα στο εργασιακό τους περιβάλλον, ακόμα και δουλειά από το σπίτι.
Αυτά είπε στην εφημερίδα «Mirror» ο καθηγητής Stephen Bevan, σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα εργατικού Δικαίου αλλά και επικεφαλής του Institute for Employment Studies, κάτι που προτίθεται να επαναλάβει μπροστά σε 2.000 γιατρούς στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας που θα διεξαχθεί στη Βιέννη, πατώντας πάνω σε νέα μελέτη που μιλά για την παχυσαρκία στη Γηραιά Ήπειρο.
«Κάποιος μπορεί να χρειάζεται να εμφανίζεται στη δουλειά του στις 10:00 π.μ. γιατί έχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις ή άγχος αναφορικά με τη μετακίνησή του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας της Αγγλίας.
«Προστατευόμενο χαρακτηριστικό» θεωρεί την παχυσαρκία και λέει πως πρέπει να προστατεύσουμε τους παχύσαρκους συμπολίτες μας από τις δυσκολίες της καθημερινότητάς τους. Ακόμα και μηνύσεις λέει πως πρέπει να μπορούν να κάνουν στους εργοδότες τους αν δεν συμμορφώνονται με τις ιδιαίτερες εργασιακές τους ανάγκες. «Κάποιοι λένε πως η παχυσαρκία είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό που είναι ακόμα κοινωνικά αποδεκτό να γελοιοποιείς», καταλήγει.
Οι ιδέες του δεν έγιναν ωστόσο δεκτές με ενθουσιασμό. Χαρακτηριστική εδώ είναι η τοποθέτηση του Christopher Snowdon, επικεφαλής του Institute for Economic Affairs, ο οποίος διαφώνησε: «Αυτή είναι μια γελοία ιδέα που το μόνο που θα κάνει είναι να επιφέρει δυσαρέσκεια κατά των παχύσαρκων ανθρώπων αν εφαρμοστεί. Το να είσαι χοντρός δεν είναι αναπηρία και την ίδια ώρα οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους με αυτοκίνητο, κι έτσι είναι δύσκολο να δεις γιατί οι παχύσαρκοι άνθρωποι πρέπει να πηγαίνουν μία ώρα αργότερα στη δουλειά τους».
Και τελειώνει: «Αν οι παχύσαρκοι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν ειδικά προνόμια, πρέπει τότε να δώσουμε και ειδικά προνόμια στους καπνιστές, τους αλκοολικούς και τους εθισμένους στον τζόγο; Πού τελειώνει αυτό;»…
Newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου