Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

LIVE: Όλα δείχνουν Ερντογάν από την πρώτη Κυριακή – Η ροή των αποτελεσμάτων




Έκλεισαν οι κάλπες στις 5 το απόγευμα μετά από μια επεισοδιακή εκλογική ημέρα με συλλήψεις, καταγγελίες για νοθεία και άλλα ευτράπελα.


Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από τις 188.000 κάλπες της χώρας έχει αρχίσει παρουσία παρατηρητών, προτού δοθεί το επίσημο αποτέλεσμα για κάθε μία από τις κάλπες αυτές, οι οποίες θα επανασφραγιστούν με τα ψηφοδέλτια και θα μεταφερθούν σε περιφερειακά κέντρα καταμέτρησης, όπου θα ξανανανοιχθούν και τα αποτελέσματα θα εισαχθούν στο τέλος στο σύστημα Η/Υ της εκλογικής επιτροπής.




Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται και κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Αναπόφευκτα η διαδικασία λόγω των παράλληλης διεξαγωγής προεδρικών και βουλευτικών εκλογών θα καθυστερήσει, αλλά δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ένα επίσημο αποτέλεσμα πριν τα μεσάνυχτα.

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια. Η προσέλευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις ξεκίνησε νωρίς από αυτούς που επέλεξαν να πάνε πρωί για να αποφύγουν ουρές που σχηματίζονται προς το μεσημέρι.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την χώρα. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη την Τουρκία συνολικά πάνω από 530.000 στελέχη της ασφάλειας θα τηρούν την τάξη.

Reportet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου