Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η Φωτιά στην Καλιφόρνια είναι εκτός ελέγχου - τουλάχιστον πέντε νεκροί,


Στην Καλιφόρνια, οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Τώρα υπάρχουν πρώτες αναφορές θανάτων από τις ΗΠΑ.

 Τα θύματα βρέθηκαν στην ίδια περιοχή στην πόλη Paradise, κοντά σε έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη, δήλωσε την Παρασκευή το γραφείο του sheriff στην περιοχή Butte. Για περισσότερους θανάτους, έκανε λόγο η Sheriff Korey Honea στους τηλεοπτικούς σταθμούς KHSL / KNVN. 


Παράλληλα 35 άνθρωποι αγνοούνται.
Την ίδια ώρα, περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145χλμ βόρεια του Σακραμέντο.

Στα νότια της Καλιφόρνια, οι αρχές διέταξαν την εκκένωση ολόκληρης της πόλης Malibu για δασική πυρκαγιά. Μια έκταση 285 τετραγωνικών χιλιομέτρων ήταν σε φλόγες στον Παράδεισο - τετραπλάσια από την προηγούμενη. Οι φλόγες κατέστρεψαν σχεδόν τον Παράδεισο και έφθασαν στο ανατολικό άκρο του Τσίκο, μια πόλη περίπου 90.000 κατοίκων. Εκεί, οι δυνάμεις θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την περαιτέρω διάδοση των φλογών. Ο ισχυρός άνεμος περιπλέκει τη χρήση πυροσβεστικών αεροσκαφών. Η οσμή του καπνού ήταν εμφανής στο Σαν Φρανσίσκο, 290 χιλιόμετρα από τον Παράδεισο. 

Οι άνθρωποι φεύγουν πανικόβλητοι. 

Η έκταση της καταστροφής είναι απίστευτη, δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Mark Ghilarducci. Σε ολόκληρη την πολιτεία, 157.000 άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι 27.000 κάτοικοι του Paradise κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη την Πέμπτη. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία εγκατέλειψε τον αγώνα ενάντια στις φλόγες εκεί και επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των ανθρώπων. "Αυτοί οι πυροσβέστες ήταν σε κατάσταση διάσωσης όλη την ημέρα χθες", δήλωσε ο Scott McLean της California Forest and Fire Authority.
Υπήρχε μόνο ένα τείχος φωτιάς σε κάθε πλευρά γύρω μας, μπορούσαμε να δούμε μόλις το δρόμο μπροστά μας", δήλωσε ο αστυνομικός Mark Bass. 

Εν όψει της πλησίον δασικής πυρκαγιάς, οι αρχές διέταξαν και πάλι την εκκένωση ολόκληρης της παράκτιας πόλης Malibu. Το Malibu φιλοξενεί περίπου 13.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολυάριθμων αστέγων του Χόλιγουντ και άλλων διασημοτήτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι φλόγες κινούνται προς τη θάλασσα μέσω των βουνών της Santa Ana. "Τα σύνορα είναι τώρα ο Ειρηνικός", δήλωσε ο Dave Richardson, αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος του Λος Άντζελες.

Η ηθοποιός Alyssa Milano πρέπει να φύγει "Άμεσος κίνδυνος!" Προειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία στο Twitter. Η πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και απλώθηκε νότια. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, παρακάμψε την εθνική οδό 101 και επιτέθηκε στα βουνά της Σάντα Μόνικα. Ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι περίπου 75.000 κατοικιών στις περιοχές του Λος Άντζελες και της Ventura κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 Οι κυκλοφοριακές εμπλοκές σχηματίζονται σε τμήματα της παράκτιας οδού. Μια άλλη πυρκαγιά πυροδότησε ακόμα δυτικά στην περιοχή Ventura. Αυτές οι φλόγες κινήθηκαν επίσης προς τη θάλασσα, τροφοδοτούμενες από τους περιβόητους ανέμους της Santa Ana.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου