Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μονακό: Υπό κράτηση ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ σε αγώνα AP.

O ιδιοκτήτης του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας των δικαστικών αρχών του πριγκιπάτου για διαφθορά.

Στα χέρια των αρχών του Μονακό βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, όπως αναφέρει η Le Monde.

Ο Ρώσος μεγιστάνας παραμένει κρατούμενος μέχρι αργά το απόγευμα, όπως και πολλά άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση. Το πρωί οι αρχές ερεύνησαν την εντυπωσιακή βίλα του στο Μονακό, την Μπελ Επόκ ενώ έγιναν και άλλες έρευνες, χωρίς να διευκρινίζεται πού.

Ο Ριμπαλόβλεφ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τη γενική εισαγγελία του Μονακό για "διαφθορά", "αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική", και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, για την ίδια υπόθεση είχε τεθεί υπό κράτηση ο Φιλίπ Ναρμινό, λίγες ημέρες αφού υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, μετά τις αποκαλύψεις της Le Monde.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου