Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Νορβηγία: Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο με 1.300 επιβάτες!


Νύχτα τρόμου για τους επιβάτες  
του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky στη Νορβηγία. 

Το πλοίο Viking Sky εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου  στα ανοικτά των δυτικών ακτών της χώρας και έως τις 22:00 ώρα Ελλάδας, λόγω μηχανικής βλάβης και κάτω από εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών.



Tα κύματα ξεπερνούσαν τα οκτώ με εννιά μέτρα, καθιστώντας την κατάσταση για τους επιβάτες μέσα στο πλοίο, εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το πλοίο ανήκει στη Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο Nορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν.


 


– Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των επιβατών: 

Alexus Sheppard @alexus309 
 Battery dying and people sleeping everywhere. Probably my last tweet of the night. #VikingSky #Mayday 2,838 2:44 AM - Mar 24, 2019

Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομακτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ. «Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.

«Ένα κύμα έσπασε μια πόρτα ακριβώς πίσω μας και αμέσως άρχισαν να μπαίνουν νερά», είπε κάποιος από τους επιβάτες. ​ «Είχαμε καθίσει για να γευματίσουμε όταν άρχισε το πλοίο να τραντάζεται. Νερό άρχισε να μπαίνει στο πλοίο. Επικράτησε χάος», δήλωσε ο Αμερικανός Τζον Κάρι.

 Η δραματική επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου, με τους επιβάτες να ανεβαίνουν ένας ένας στο ελικόπτερο για να μεταφερθούν στη στεριά συνεχίζεται στο μεταξύ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Περ Φιέλντ, ο εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης για τη νότια Νορβηγία.

Τουλάχιστον 338 επιβάτες έχουν μεταφερθεί από το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.»Οι καιρικές συνθήκες κάνουν την επιχείρηση μεταφοράς δύσκολη. Χρειάζεται χρόνος καθώς κάθε φορά τα ελικόπτερα απομακρύνουν 15 -20 επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Per Fjeld στο Κέντρο Διάσωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 440 από τους 1.373 επιβαίνοντες του Viking Sky ήδη μεταφέρθηκαν στη στεριά.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου