Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Περισσότεροι από 40 νεκροί απο  τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.


 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Οι δράστες θα πρέπει να έχουν εξτρεμιστικό υπόβαθρο.


Ένας Αυστραλός συμμετείχε στην επίθεση. «Let's get this party started» (Ας ξεκινήσει το πάρτι) ακούγεται να λέει ο  δολοφόνος προτού βάλει μπρος το αυτοκίνητο.Ο ίδιος μετέδιδε το βίντεο σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook. Χρήστες τον είδαν live να μπαίνει στο τζαμί και να πυροβολεί αδιακρίτως, δίνοντας μάλιστα χαριστικές βολές σε όσους προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Ενώ λίγο αργότερα «προτρέπει» τους θεατές του μακάβριου βίντεο να κάνουν subscribe στο κανάλι του διάσημου YouTuber PewDiePie.

 Φτάνοντας στον προορισμό του ο Τάραντ εμφανίζεται να βγαίνει από το αμάξι, να παίρνει ένα όπλο από το πορτ μπαγκάζ και να βαδίζει προς την είσοδο του τζαμιού Αλ Νουρ. 



Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας μιλάει για τρομοκρατική ενέργεια.

 Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους



 Η «τρομοκρατική επίθεση» ήταν «καλά προετοιμασμένη», δήλωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν οι νεκροί έχουν φτάσει τους 49, ενώ οι τραυματίες είναι 48. Αναλυτικότερα στο τζαμί στο Αλ Νουρ οι νεκροί είναι 30 και σε αυτό στο Λίτγουντ 10.

Οι υποτιθέμενοι δράστες δεν βρίσκονταν σε τρομοκρατικές λίστες. Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison χαρακτηρίζει την ενέργεια τρομοκρατική επίθεση

Κυριολεκτικά ο Morrison είπε:
«Καταδικάζουμε την επίθεση που διαπράχθηκε από έναν ακροδεξιό τρομοκρατη με τον εντονότερο τρόπο».



 CNN ✔@CNN

 "It is clear that this can now only be described as a terrorist attack." New Zealand Prime Minister Jacinda Ardern speaks after confirming 40 people have been killed in shootings at two mosques in the city of Christchurch: https://cnn.it/2TNHJK7  7,502 8:59 AM - Mar 15, 2019






ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου