Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Γερμανία: Αποκεφάλισαν φιγούρες μέσα σε Χριστουγεννιάτικη φάτνη


Στο Rüsselsheim της Γερμανίας, άγνωστοι αποκεφάλισαν τις φιγούρες του Ιησού, της Μαρίας, του Ιωσήφ, των τριών βασιλιάδων και του γαϊδάρου σε μια χριστουγεννιάτικη φάτνη που είχε στήσει ο εμπορικός σύλλογος του Rüsselsheim ακριβώς δίπλα στην προτεσταντική εκκλησία της πόλης, στην πλατεία της αγοράς.
Στις φιγούρες από φελιζόλ κόπηκαν τα χέρια, σε άλλες τα κεφάλια και κάποιες φιγούρες ανατράπηκαν.

Ένας περαστικός ανέφερε την καταστροφή λίγο μετά τις 5 το πρωί της Κυριακής, ανέφερε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Bernd Hochstädter.

Η τοπική αστυνομία ερευνά τώρα τις υλικές ζημιές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι διερευνούν επίσης το ερώτημα εάν ένα θρησκευτικό κίνητρο μπορεί να έπαιξε ρόλο στο έγκλημα.

Ο Jan Boese, ο πρόεδρος της εμπορικής ένωσης του Rüsselsheim, μίλησε για μια «ακέφαλη νύχτα» και ένα «μακάβριο αστείο» σε μια πρώτη δήλωση στο Facebook.

«Παρά το ατυχές περιστατικό, θα θέλαμε να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτή την κατάσταση με χιούμορ και να χρησιμοποιήσουμε την ιστορία των Χριστουγέννων ως αναλογία αλληλεγγύης και συνοχής», είπε.

Άλλοι χρήστες του Facebook, ωστόσο, αντέδρασαν με μεγάλη αγανάκτηση κάνοντας λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, περισσότερα από 200 σχόλια είχαν γίνει σε μια ανάρτηση στη σελίδα του εμπορικού συλλόγου στο Facebook.

Σε μια στιγμή που χαρακτηρίστηκε από οργή, αυτή η δήλωση «δεν ήταν η σωστή αντίδραση», έγραψε ο Boese.

Αργότερα καταδίκασε σθεναρά την καταστροφή της σκηνής της φάτνης και δήλωσε αποφασισμένος να κάνει τους δράστες να «λογοδοτήσουν».

Ο εμπορικός σύλλογος θέλει τώρα να φέρει τα κατεστραμμένα στοιχεία σε μια αίθουσα για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο σύλλογος έχει προσφέρει επίσης αμοιβή 2.500 ευρώ για πληροφορίες που βοηθούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος


Πηγή: SIGMALIVE 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου