Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

O καλύτερος Τουριστικός Προορισμός στον κόσμο για το 2024 αναδείχθηκε η Ελλαδα!


Η Ελλάδα κατέκτησε μία ακόμη  κορυφαία διάκριση στη σκανδιναβική αγορά, ύστερα από αντίστοιχες που είχε αποσπάσει τον Ιανουάριο στη Νορβηγία.Αυτή τη φορά, αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός στον κόσμο για το 2024 (The World’s Best Tourist Country 2024) στα Grand Travel Awards (GTA) της Σουηδίας.


Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, με την Ελλάδα να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ιταλία, ενώ στην ίδια κατηγορία υποψήφιες ήταν ακόμα η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και η Πορτογαλία.

Το ελληνικό βραβείο παρέλαβαν ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στην Στοκχόλμη, Νίκος Καραλέκας, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Μαρία Ζευγουλά.


Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων προκύπτουν μετά από σχετική έρευνα, στην οποία συμμετέχουν περίπου 400 στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων, που αξιολογούν τους καλύτερους προμηθευτές τους, καθώς και αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.000 Σουηδών τουριστών, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα ταξίδι με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση.






Έπειτα από 30 χρόνια κατάφερε η Ελλάδα να αναδειχθεί πρώτη στον χώρα μας και να κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο στα GTA της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αφίξεων στα ελληνικά αεροδρόμια, κατά το 2023 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 544.097 Σουηδοί, με κύριους παράγοντες ικανοποίησής τους την ελληνική κουζίνα και το αίσθημα ασφάλειας που απολαμβάνουν στη χώρα μας.

ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΚΟΥ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου