Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις!!


Στους δρόμους βγαίνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, με τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται και τα μπλόκα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία να ενισχύονται περισσότερο. Οι αγρότες αντιδρούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις αυξημένες τιμές ενέργειας, αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα γεωργικά εφόδια.

Την ίδια ώρα οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τον Ντάνιελ, είναι αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και Αίγιο. 

Λύσεις στα ζητήματα τους και όχι αναβολές ζητούν οι αγρότες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι αγρότες μιλούν για ελονοσία  που μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους και των ζώων και ζητούν επειγόντως να ψέκαστουν οι περιοχές!Πρέπει να πολεμήσουμε για το μέλλον μας λένε οι αγρότες! Οι αγρότες δεν σταματούν και  ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις και δηλώνουν, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα!!



Στραμμένα τα βλέμματα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι αγρότες δεν έφυγαν στιγμή από τα μπλόκα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο αγροτικό ευρωπαϊκό μέτωπο συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

Άγρια επεισόδια στο Παρίσι πριν την άφιξη του Μακρόν.

Το Σάββατο μέρος των Γάλλων αγροτών εισέβαλε σε μια μεγάλη αγροτική έκθεση στο Παρίσι πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εν μέσω οργής για το κόστος, τη γραφειοκρατία και τους "πράσινους" κανονισμούς.


Η κατάσταση βρίσκοταν εκτός ελέγχου μετάξυ οργισμένων διαδηλωτών και αστυνομικών. Διαμαρτύρονται και ζητούνε την παραίτηση του Μακρόν. Αστυνομικοί πέφτουν στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τους διαμαρτυρομενους.

Ανύποχωρητο παραμένει και το μέτωπο και στην Ισπανία.











EΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου