Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Επιθετικός ο καρκίνος που αντιμετωπίζει, ο Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή, λέει η Mirror




Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' διαγνώστηκε με έναν απροσδιόριστο καρκίνο. Ο Charles, 75 ετών, υποβαλλόταν σε θεραπεία για διόγκωση προστάτη, όταν έγινε η διάγνωση του καρκίνου. Το Παλάτι είπε ότι ο βασιλιάς σταματάει τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ λαμβάνει θεραπεία εξωτερικών ασθενών για τον καρκίνο, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται για τα κρατικά καθήκοντα και τη γραφειοκρατία.

 Ο Κάρολος γεννήθηκε στις 21:14 στις 14 Νοεμβρίου 1948,κατά τη διάρκεια της βασιλείας του παππού του από τη μητέρα του, Βασιλιά Γεωργίου VI, ως πρώτο παιδί της πριγκίπισσας Ελισάβετ, Δούκισσας του Εδιμβούργου (αργότερα βασίλισσας Ελισάβετ Β') και του Φιλίππου, Δούκας του Εδιμβούργου.Οι γονείς του είχαν άλλα τρία παιδιά, την Anne , τον Andrew και τον Edward (γεννήθηκε το 1964). Στις 15 Δεκεμβρίου 1948, σε ηλικία τεσσάρων εβδομάδων, βαφτίστηκε Charles Philip Arthur George στο Music Room του Buckingham Palace από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury, Geoffrey Fisher.Ο Κάρολος είναι μονάρχης για λιγότερο από δύο χρόνια. Στέφθηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον Μάιο του 2023 (μετά τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β', τον Σεπτέμβριο του 2022) αφού περίμενε 73 χρόνια περισσότερο από κάθε προηγούμενο διάδοχο του θρόνου, για να γίνει βασιλιάς. Λέγεται, ότι ήταν ενθουσιασμένος που επιτέλους είχε την ευκαιρία στη δουλειά. Τον πρώτο χρόνο του ως βασιλιάς, συμμετείχε σε 161 αρραβώνες. Ο βασιλιάς σχεδιάζει να επιστρέψει στη δουλειά το συντομότερο δυνατό και σύμφωνα με το Παλάτι, επέλεξε να αποκαλύψει τη διάγνωσή του, «για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα, ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους όσους σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από καρκίνο». Με τις δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου τώρα σε παύση, υπάρχουν πολλές εικασίες για το μέλλον της μοναρχίας. Πολλοί επικροτούν την απόφασή του να αποκαλύψει, ότι έχει καρκίνο (κάτι που δεν συνέβαινε πάντα με προηγούμενους βασιλιάδες και βασίλισσες), ενώ άλλοι επιθυμούν να διευκρινίσει ποιον τύπο.
 




Πολλοί βασιλικοί παρατηρητές περιμένουν να δουν ποια μέλη της οικογένειας του Καρόλου θα τον βοηθήσουν με τις εμφανίσεις αυτό το διάστημα. Ζητήσαμε από την ιστορικό Kathryn Lamontagne λέκτορα του Κολλεγίου Γενικών Σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες και ειδικό στη βρετανική μοναρχία, για μια εικόνα για την κατάσταση, την ιστορική προτεραιότητα και τι πιστεύει, ότι αυτό σημαίνει για τη βασιλική οικογένεια στο μέλλον. Η Lamontagne εργάστηκε στο Royal Household κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Diamond Jubilee για τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2012 και το 2013.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρει, ότι ο βασιλιάς παραμένει αισιόδοξος, για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό.

Τελικά όμως ο βασιλιας Κάρολος σύμφωνα με τον Τομ Γουίν, ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, για διάδοχό του, ωστόσο αυτό κρατείται επτασφράγιστο μυστικό από τον δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι.

Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν, για τον απλούστατο λόγο ότι, αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο, ότι τον προσβάλλουν ή ότι δεν του δίνουν αυτό που πιστεύει  ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης, γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι επιθετική απ' όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά».

 H Σικορα, η  οποία είναι καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ της Αγγλίας, είπε ότι ήταν «πολύ καλό που ο βασιλιάς ήταν ειλικρινής σχετικά με το γεγονός, ότι έχει καρκίνο, επειδή πολλοί άνθρωποι ντρέπονται γι' αυτό και σπάει το ταμπού». Αλλά είπε, ότι η μη αποκάλυψη όλης της αλήθειας θα οδηγούσε σε περισσότερα ερωτηματικά.









ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου