Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το πόρισμα φωτιά των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ



Το Βήμα αποκαλύπτει το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγ. Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη με τους λογαριασμούς των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη από τις Αρχές της Γαλλίας, περιέχει συνολικά 2062 αρχεία, ενώ η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB), περιέχει 2059 στοιχεία.  Έτσι, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι κάποιος αφαίρεσε από την πρωτότυπη λίστα τρία ονόματα.

Ιδιαίτερη αξία για τη διαφορά αυτή έχει η κατάθεση του Διευθυντή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ κ. Θεόδωρου Φλωράτου, μέλους της τριμελούς επιτροπής που μετέβη πρόσφατα στην Γαλλία προκειμένου να παραλάβει εκ νέου την περίφημη λίστα και ο οποίος μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, κατέθεσε τα εξής:

«Προσωπικά υπέβαλα τα ακόλουθα ερωτήματα παρουσία των λοιπών μελών της επιτροπής.
 Πρώτον εάν ο ψηφιακός δίσκος που παραλαμβάναμε είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που παρεδόθη την πρώτη φορά. Η απάντηση ήταν ναι. 
Δεύτερον πόσα ονόματα περιέχει αριθμητικά. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι περιέχει δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικούς φακέλους και ότι ο κάθε φάκελος περιέχει το προφίλ του καταθέτη».

Διαβάστε σε pdf ολόκληρο το πόρισμα, τις καταθέσεις και τα σχετικά έγγραφα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου