Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ την Πρωτοχρονιά


Ποδαρικό με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς Σταθερής Τροχιάς κάνει το 2013. Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλες οι γραμμές θα λειτουργούν... κανονικά για το επιβατικό κοινό, τα δρομολόγια ωστόσο θα ολοκληρωθούν στις 23.00, μία ώρα νωρίτερα δηλαδή από την κανονική λήξη λειτουργίας. 


Την ίδια ώρα, αναστάτωση αναμένεται να προκαλέσει στην αγορά την τελευταία Κυριακή του 2012 η 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο με ταυτόχρονο κάλεσμα προς τους καταναλωτές για μποϊκοτάζ, με τα μισά καταστήματα να είναι κλειστά και τα άλλα μισά να υπολειτουργούν.

«Μεθαύριο, τα μισά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και τα άλλα μισά κλειστά, ενώ κάποια θα υπολειτουργήσουν, καθώς οι υπάλληλοι έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Κώστα Κορέλη.

«Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα είναι καταστροφική για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ αρνητικές θα είναι οι συνέπειες για τους εμποροϋπάλληλους. Οι πραγματικοί ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα, τα μονοπώλια που κυριαρχούν και ελέγχουν το εμπόριο και τις εισαγωγές» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για το θέμα της εργασίας τις Κυριακές.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΝ ΖΗΤΕΙ Η ΕΣΕΕ

Την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και να λειτουργήσει η αγορά σε κατάσταση ηρεμίας τις γιορτινές μέρες, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων την 30η Δεκεμβρίου.

Η ΕΣΕΕ σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι αυτή η απεργία έρχεται ως απότοκο των πρόχειρων και αποσπασματικών ενεργειών του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με το γενικότερο θέμα των Κυριακών, που ενδιαφέρει ζωτικά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πρωτοχρονιά οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, λόγω της 24ωρης απεργίας που ανακοίνωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι. Όπως ανακοίνωσαν αντιδρούν στις προωθούμενες μειώσεις μισθών.

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου