Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Oι πιο δημοφιλείς ταινίες

1 Η Ζωή του Πι 4 αστεράκια

Η Ζωή του Πι



Η νέα σκηνοθετική δουλειά του τιμημένου με Όσκαρ Ανγκ Λι (“Brokeback Mountain”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon”), είναι βασισμένη στο μπεστ-σέλερ του Γιαν Μαρτέλ, και μας αφηγείται την απίστευτη περιπέτεια επιβίωσης του Πι, ενός νεαρού άντρα, στην θάλασσα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ένα αξιόλογο τεχνολογικό επίτευγμα σε 3D, η επική περιπέτεια του Πι είναι μια συναισθηματικά μαγευτική εμπειρία που θα εμπνεύσει, θα συγκινήσει και θα ταξιδέψει το κοινό σε ένα πρωτόγνωρο τόπο που δεν θα ξεχάσει ποτέ.
Το μυθιστόρημα «Η Ζωή του Πι» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

DIRECTOR: Ανγκ Λι
CAST: Σουράι Σάρμα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ιρφάν Καν 
Εντιμότατοι Απατεώνες


Κωμωδία | 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89' 

Μια αστυνομική κωμωδία, ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1966, έρχεται και από τα μέρη μας.
Ο Harry Deane, ένας αναγνωρισμένος Άγγλος έφορος τέχνης στο Λονδίνο, σχεδιάζει την εκδίκησή του, από το -βαθύπλουτο και παθιασμένο συλλέκτη έργων τέχνης- πρώην αφεντικό του. Ένα περίτεχνο σχέδιο είναι ακριβώς ότι χρειαζόταν: θα προσπαθήσει να του πουλήσει ένα πλαστό πίνακα του Monet , ενώ η PJ Puznowski, μια εκκεντρική και απρόβλεπτη πρωταθλήτρια του Rodeo, καλείται να τον βοηθήσει.

 
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (Gambit) Υποτιτλισμένο... από CinelandPantelis


3Το Μερίδιο των Αγγέλων


  Το Μερίδιο των Αγγέλων

















Όταν ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.Μια ταινια του Ken LoachΠαραγωγός: Rebbeca O’BrienΣενάριο: Paul Laverty 
  Χόμπιτ. Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι



















Αμερικανικο-νεοζηλανδική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον με τους: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κεν Στοτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ
Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ένα φιλήσυχο χόμπιτ, εκστρατεύει με τον Γκάνταλφ και μια ομάδα νάνων για το Μοναχικό Βουνό, προσπαθώντας να πάρει πίσω το θησαυρό τον οποίο έκλεψε ο τρομερός δράκος Σμογκ.


The Hobbit: An Unexpected Journey  - 2 TV Spots... από myfilm-grHobbit. An Unexpected Journey

5The Master 4 αστεράκια

  The Master



















Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς, Λόρα Ντερν 

Ο Φρέντι Κιούελ, αλκοολικός και άνεργος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκει καταφύγιο στη σέκτα του χαρισματικού Λάνκαστερ Ντοντ, ο οποίος περιδιαβαίνει την Αμερική του ’50 προπαγανδίζοντας το πνευματικό κίνημά του The Cause.

O πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Πολ Τόμας Άντερσον (“Τhere will be blood”, “Magnolia”, “Boogie Nights”) επιστρέφει με μια ταινία η οποία ανεπίσημα σκιαγραφεί τη Σαϊεντολογία και τον ηγέτη της Λ. Ρον Χάμπαρντ. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Αμερική αναζητά νέες αξίες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (“Capote”) είναι ο Master, o χαρισματικός ηγέτης μιας θρησκευτικής οργάνωσης ονόματι The Cause, που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς. Ο Χοακίν Φοίνιξ (υποψήφιος για Όσκαρ Ερμηνείας στα “Walk the Line”, “Gladiator”) υποδύεται έναν μικροαπατεώνα που θα γίνει το δεξί του χέρι, ενώ τον βασικό γυναικείο ρόλο έχει η Έιμι Άνταμς (“The Fighter”). Βραβεία σκηνοθεσίας και ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές, στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας.  


The Master από
>Odeon

αθηνoραμα-cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου