Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή γραμμή Αθήνας-Καΐρου Σε ετοιμότητα η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο, λόγω των νέων επεισοδίων


Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου (φωτό) για την ποδοσφαιρική τραγωδία του περασμένου Φεβρουαρίου
 Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου (φωτό) για την ποδοσφαιρική τραγωδία του περασμένου Φεβρουαρίου   (Φωτογραφία:  EPA pictures )
Αθήνα
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στο Πορτ Σάιντ, όπου σημειώνονται επεισόδια.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο Το πρωί σημειώθηκε επεισόδιο , όταν το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο «Island of Rhodes» δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. 


Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο Προξενικός Λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.


Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινωνεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο οποίος βρίσκεται στην Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου