Διαβάστε τι αναφέρουν οι Financial Times για ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Λονδίνο (Pics)
Διθύραμβοι για την ελληνική κουζίνα, από τους Financial Times. Η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Μουράτογλου και ο σύντροφος της είναι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου "Mazi" που βρίσκεται στο Λονδίνο και έχει τραβήξει τα βλέμματα και τις γαστρονομικές προτιμήσεις πολλών Βρετανών και όχι μόνο. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
Το άρθρο κάνει λόγο για τη ζωή του ζευγαριού και για την επιτυχία του εστιατορίου τους, ξεκινώντας από μια "ελληνική" εικόνα. Ο πατέρας της Χριστίνας, βρίσκεται στο εξοχικό της οικογένειας έξω από τη Θεσσαλονίκη και καλλιεργεί κρίταμο, το αλμυρό πράσινο χόρτο. Το κρίταμο, αποστέλλεται στο Λονδίνο, στο εστιατόριο που έχει η κόρη του μαζί με τον σύντροφό της, τον Γάλλο Adrien Carre στο Notting Hill.
Οι Financial Times, αφού περιγράφουν τα μυστικά επιτυχίας του εστιατορίου, παρουσιάζουν και μια "αποκλειστική" είδηση.
Το εστιατόριο καθιερώνει από τις 2 Φεβρουαρίου και brunch με αγαπημένο έδεσμα τη μπουγάτσα. Μεταξύ άλλων θα σερβίρονται το ελληνικό hot dog (χοιρινό λουκάνικο με γραβιέρα, γλυκό μπέικον και μαρμελάδα ντομάτας), πράσινη σαλάτα με ξερά σύκα και μανούρι.
"Όλα απέχουν τόσο από τα στεγνά άγευστα εδέσματα του πρωινού που σερβίρεται στις διακοπές μας στην Ελλάδα", αναφέρει το δημοσίευμα, που καλεί τους αναγνώστες του να βρεθούν στο χώρο του εστιατορίου, αλλά και στη μικρή αυλή που διαθέτει.
Μια βραδιά στο Notting Hill
Το Μazi έχει γίνει αγαπημένο στέκι δημοσιογράφων και κριτικών τέχνης που δεν σταματούν να γράφουν για αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα για το εστιατόριο του Notting Hill υπάρχουν και σε διεθνείς τίτλους που εκδίδονται στην Ταϊβάν, την Ολλανδία, Χονγκ Κόνγκ κ.α.
Επιπλέον, η Standard το συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ μπήκε και στον κατάλογο του Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου. Το περιοδικό Οlive ανακήρυξε την Χριστίνα Μουράτογλου γυναίκα του μήνα στο τεύχος Νοεμβρίου.
Κοντά στο ελληνικό εστιατόριο, βρισκόταν παλιά το Κυπριακό "Costas Grill". "Σαν Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο, μου έλειπε η ελληνική κουζίνα. Δεν υπήρχε ούτε ένα ελληνικό εστιατόριο για να μπορώ να πάω να φάω", δηλώνει η ιδιοκτήτρια του "Mazi".
Καινοτομία και παράδοση
Το εστιατόριο, πέραν από ελληνική κουζίνα για την οποία είναι υπεύθυνοι οι σεφ Γιώργος Βενιέρης και Αθηναγόρας Κωστάκος (νικητής του "Top Chef" του ΑΝΤ1), προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά κρασιά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Βινσάντο Σαντορίνης. Παράλληλα, στο μενού υπάρχει η μαστίχα Χίου και τσάι από τον Όλυμπο.
Στα κυρίως πιάτα, τα signature dishes, υπάρχουν μπακαλιάρος φρικασέ, αστακός με πάστα αρωματισμένη με βασιλικό και Μεταξά μπράντι.
Το ζευγάρι επενδύει στη λογική των μεζέδων που μπορούν να μοιραστούν οι παρέες, ενώ έχει εισάγει την πρωτότυπη ιδέα των jars. Πρόκειται για βάζα μαρμελάδας που χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν διαφορετικούς μεζέδες:
Ντολμάδες, ταραμοσαλάτα, τη δική τους σπανακόπιτα (φύλλα κρούστας με σπανάκι και φέτα), γίγαντες Πρεσπών με παστουρμά κ.ο.κ. Τα πιάτα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα και με την εποχή.
Η οικονομική κρίση και στο Λονδίνο
Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, το ζευγάρι παραδέχεται ότι λαμβάνει καθημερινά βιογραφικά Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν ως σερβιτόροι.
Οι ίδιοι τονίζουν μάλιστα, ότι τα ελληνικά υλικά που χρησιμοποιούν όπως το λάδι και η φέτα, είναι ιδιαιτέρως ακριβά. Η επιτυχία τους πάντως, τους έχει φέρει προτάσεις από ξενοδοχεία και άλλα εστιατόρια για να συνεργαστούν και να επεκτείνουν την επιχείρηση τους. "Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο ακόμα", λέει η κ. Μουράτογλου στους FT.
Δείτε εδώ το site του εστιατορίου
Πηγή: Financial Times
Διθύραμβοι για την ελληνική κουζίνα, από τους Financial Times. Η Θεσσαλονικιά Χριστίνα Μουράτογλου και ο σύντροφος της είναι ιδιοκτήτες του ελληνικού εστιατορίου "Mazi" που βρίσκεται στο Λονδίνο και έχει τραβήξει τα βλέμματα και τις γαστρονομικές προτιμήσεις πολλών Βρετανών και όχι μόνο. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα μόλις χρόνο.
Το άρθρο κάνει λόγο για τη ζωή του ζευγαριού και για την επιτυχία του εστιατορίου τους, ξεκινώντας από μια "ελληνική" εικόνα. Ο πατέρας της Χριστίνας, βρίσκεται στο εξοχικό της οικογένειας έξω από τη Θεσσαλονίκη και καλλιεργεί κρίταμο, το αλμυρό πράσινο χόρτο. Το κρίταμο, αποστέλλεται στο Λονδίνο, στο εστιατόριο που έχει η κόρη του μαζί με τον σύντροφό της, τον Γάλλο Adrien Carre στο Notting Hill.
Οι Financial Times, αφού περιγράφουν τα μυστικά επιτυχίας του εστιατορίου, παρουσιάζουν και μια "αποκλειστική" είδηση.
Το εστιατόριο καθιερώνει από τις 2 Φεβρουαρίου και brunch με αγαπημένο έδεσμα τη μπουγάτσα. Μεταξύ άλλων θα σερβίρονται το ελληνικό hot dog (χοιρινό λουκάνικο με γραβιέρα, γλυκό μπέικον και μαρμελάδα ντομάτας), πράσινη σαλάτα με ξερά σύκα και μανούρι.
"Όλα απέχουν τόσο από τα στεγνά άγευστα εδέσματα του πρωινού που σερβίρεται στις διακοπές μας στην Ελλάδα", αναφέρει το δημοσίευμα, που καλεί τους αναγνώστες του να βρεθούν στο χώρο του εστιατορίου, αλλά και στη μικρή αυλή που διαθέτει.
Μια βραδιά στο Notting Hill
Το Μazi έχει γίνει αγαπημένο στέκι δημοσιογράφων και κριτικών τέχνης που δεν σταματούν να γράφουν για αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα για το εστιατόριο του Notting Hill υπάρχουν και σε διεθνείς τίτλους που εκδίδονται στην Ταϊβάν, την Ολλανδία, Χονγκ Κόνγκ κ.α.
Επιπλέον, η Standard το συμπεριέλαβε στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ μπήκε και στον κατάλογο του Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου. Το περιοδικό Οlive ανακήρυξε την Χριστίνα Μουράτογλου γυναίκα του μήνα στο τεύχος Νοεμβρίου.
Κοντά στο ελληνικό εστιατόριο, βρισκόταν παλιά το Κυπριακό "Costas Grill". "Σαν Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο, μου έλειπε η ελληνική κουζίνα. Δεν υπήρχε ούτε ένα ελληνικό εστιατόριο για να μπορώ να πάω να φάω", δηλώνει η ιδιοκτήτρια του "Mazi".
Καινοτομία και παράδοση
Το εστιατόριο, πέραν από ελληνική κουζίνα για την οποία είναι υπεύθυνοι οι σεφ Γιώργος Βενιέρης και Αθηναγόρας Κωστάκος (νικητής του "Top Chef" του ΑΝΤ1), προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά κρασιά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Βινσάντο Σαντορίνης. Παράλληλα, στο μενού υπάρχει η μαστίχα Χίου και τσάι από τον Όλυμπο.
Στα κυρίως πιάτα, τα signature dishes, υπάρχουν μπακαλιάρος φρικασέ, αστακός με πάστα αρωματισμένη με βασιλικό και Μεταξά μπράντι.
Το ζευγάρι επενδύει στη λογική των μεζέδων που μπορούν να μοιραστούν οι παρέες, ενώ έχει εισάγει την πρωτότυπη ιδέα των jars. Πρόκειται για βάζα μαρμελάδας που χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν διαφορετικούς μεζέδες:
Ντολμάδες, ταραμοσαλάτα, τη δική τους σπανακόπιτα (φύλλα κρούστας με σπανάκι και φέτα), γίγαντες Πρεσπών με παστουρμά κ.ο.κ. Τα πιάτα αλλάζουν συνεχώς ανάλογα και με την εποχή.
Η οικονομική κρίση και στο Λονδίνο
Εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, το ζευγάρι παραδέχεται ότι λαμβάνει καθημερινά βιογραφικά Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν ως σερβιτόροι.
Οι ίδιοι τονίζουν μάλιστα, ότι τα ελληνικά υλικά που χρησιμοποιούν όπως το λάδι και η φέτα, είναι ιδιαιτέρως ακριβά. Η επιτυχία τους πάντως, τους έχει φέρει προτάσεις από ξενοδοχεία και άλλα εστιατόρια για να συνεργαστούν και να επεκτείνουν την επιχείρηση τους. "Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο ακόμα", λέει η κ. Μουράτογλου στους FT.
Δείτε εδώ το site του εστιατορίου
Πηγή: Financial Times
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου