Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι 30 εξυπνότεροι άνθρωποι του κόσμου - Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας - Δείτε ποιος είναι


Αυτοί είναι οι 30 εξυπνότεροι άνθρωποι του κόσμου - Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας - Δείτε ποιος είναι

Ο γιατρός απο τη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Κατσιούλης, έχει IQ 198 και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους 30 εξυπνότερους εν ζωή ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με την ιστοσελίδα superscholar. 

"Την ιστορία έχει σημαδέψει η επιρροή ιδιοφυϊών ανθρώπων που άλλαξαν τον κόσμο. Άτομα όπως ο Σωκράτης, ο Leonardo da Vinci, ο Ισαάκ Νεύτων και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, όλοι τους είχαν πρωτοποριακές ιδέες που έχουν ζήσει για πολύ καιρό μετά το θάνατό τους.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους 30 από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που ζουν σήμερα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται άτομα με κοφτερά μυαλά και υψηλό IQ, νέοι και διανοούμενοι με όλη τη ζωή μπροστά τους", αναφέρει στο αφιέρωμά του το superscholar.

Ειναι λοιπόν ιδιαίτερα τιμητικό που στη λίστα αυτών των 30 ανθρώπων συμπεριλαμβάνεται και ένας Έλληνας και μάλιστα το όνομά του φιγουράρει στη 10η θέση της λίστας.

Ποιος είναι ο Ελληνας που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 30 εξυπνότερους ανθρώπους

Πρόκειται για τον Ευαγγελο Κατσιούλη, ο οποίος είναι γιατρός. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976 και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας ένα M.Sc. στην ιατρική έρευνα και την τεχνολογία, ένα μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία, και Ph.D. στην ψυχοφαρμακολογία.

Το 2001 ίδρυσε την κοινωνία IQ Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών. Μόνο 1ενας στους 30 δισεκατομμύρια ανθρώπους έχει το επίπεδο νοημοσύνης του.

 
Οπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsit στις 2/11/2012, "είχα κάποιες ενδείξεις από το σχολείο ακόμη καθώς είχα καλές επιδόσεις και επιτυχίες στα μαθηματικά και τη φυσική αλλά και στις πανελλήνιες. Από εκει και πέρα στον ελεύθερο χρόνο μου έδωσα κάποια τεστ νοημοσύνης και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Η δική μου πολύ καλή επίδοση ήρθε το 2009 σε έναν παγκόσμιο οργανισμό μιας γαλλικής κοινότητας νοημοσύνης. Κατέληξα πρώτος στις επιδόσεις με σκορ 198. Αυτό σημαίνει πως έαν έχει 30 δισεκατομμύρια ανθρώπους αυτός ο πλανήτης και όλοι θα εκαναν αυτή τη δοκιμασία, τεχνικά μόνο ένας μπορουσε να έχει αυτή την επίδοση".

Η λίστα με τους 30 εν ζωή εξυπνότερους ανθρώπους του κόσμου

30. Paul Allen
29. Christopher Langan
28. Judit Polgár
27. Marilyn vos Savant
26. John H. Sununu
25. Neil deGrasse Tyson
24. Kim Ung-Yong
23. Mislav Predavec
22. Manahel Thabet
21. Richard Rosner
20. Chris Hirata
19. Steven Pinker
18. Ivan Ivec
17. Garry Kasparov
16. Terence Tao
15. Scott Aaronson
14. Nikola Poljak
13. Alan Guth
12. Donald Knuth
11. Noam Chomsky
10. Evangelos Katsioulis
9. Magnus Carlsen
8. Shahriar Afshar
7. Akshay Venkatesh
6. Saul Kripke
5. Ruth Lawrence
4. Grigori Perelman
3. Andrew Wiles
2. Edward Witten
1. Stephen Hawking 

ΠΗΓΗ: Superscholar.org
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου