Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη εκνευρισμένος



Στη συνέντευξη τύπου Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ, στο υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε έναν μορφασμό έκπληξης, ακούγοντας τον υπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει παράταση του προγράμματος, ούτε να συνεργαστεί με την τρόικα.

Ενοχλημένος ο Ντάισελμπλουμ, βγάζει τα ακουστικά του και σηκώνεται όρθιος. Ανταποκρινόμενος στη χειραψία του υπουργού, χωρίς χαμόγελο, ψιθυρίζει κάτι στον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος φάνηκε να απαντά με το επιφώνημα "ουάου".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φράση που του ψιθύρισε, φέρεται να ήταν: «Μόλις σκότωσες την τρόικα».
Στη συνέχεια, ο κ. Ντάισελμπλουμ, αποχώρησε χωρίς να ανταλλάξει καμία περαιτέρω κουβέντα με τον κ. Βαρουφάκη.
«Η κυβέρνησή μας θα πορευτεί με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με τους θεσμοθετημένους, νόμιμους θεσμούς της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αλλά με μια τριμερή επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος του οποίου εμείς θεωρούμε ότι τη λογική είναι αντιευρωπαϊκή, με αυτή που σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι σαθρά δομημένη επιτροπή, δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στο τέλος της συνέντευξης και άφησε άφωνο τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα πάντως με την εκδοχή της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε στον υπουργό Οικονομικών «Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος».

Η σύγκρουση φάνηκε και στο διάλογο που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει εδώ και μια τετραετία ένα αποτυχημένο πρόγραμμα που έκανε τον λαό να υποφέρει άδικα, παραπέμποντας στους αριθμούς για το χρέος, την ανεργία και τη φτώχεια, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως δεν έχει την ίδια άποψη. Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν η Αθήνα θα ζητήσει παράταση του προγράμματος και έλαβε την απάντηση ότι το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου