Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Υποδοχή ροκ σταρ στον Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη

Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίχθηκαν στο εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη που ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας. Μετ' εμποδίων η ψήφος και οι δηλώσεις του, από το πλήθος του κόσμου. 

 

Εικόνες που θυμίζουν τις εκλογές του 1981 και την ιστορική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου κατέγραψε ο φακός στο εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη όπου ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθασε στο εκλογικό κέντρο δεν μπορούσε να περάσει στην αίθουσα για να ψηφίσει, η οποία ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους και περίπου 60-70 φωτορεπόρτερ.

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μετέβη στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία για τις καθιερωμένες δηλώσεις, οι οποίες ωστόσο έγιναν με καθυστέρηση, λόγω του συνωστισμού.

"Έχω αμέτρητη υπομονή, περιμέναμε 5 χρόνια, δεν πειράζει να περιμένουμε και 5 λεπτά" αστειεύτηκε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε συγνώμη από τους δημοσιογράφους. "Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να καταγράψετε ιστορική στιγμή", είπε.


 

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

"Θέλω να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας. Το δίλημμα σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Είμαι αισιόδοξος, είναι μία ιστορική ημέρα".


Δείτε ακόμα το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους ξένους ανταποκριτές:


Φωτογραφία: sooc.gr
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου