Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Πηγάδι με θερμό νερό ηλικίας 2.700 χρόνων σε αρχαία ελληνική πόλη


Ένα πηγάδι ηλικίας 2.700 ετών που εξακολουθεί να έχει νερό --το βασικό ποτό που είναι «πηγή ζωής»-- με ειδικές «θεραπευτικές ιδιότητες», έφεραν στο φως τελευταίες αρχαιολογικές ανασκαφές.

Το πηγάδι εξακολουθεί να περιέχει θερμό νερό, το οποίο πιστεύεται ότι αποτελεί την πηγή της ομορφιάς στην περιοχή, και βρίσκεται στην τοποθεσία που ήταν η αρχαία ελληνική πόλη Πάριον, στην περιοχή του Τσανάκκαλε.
 
Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν τις ανασκαφές έχουν ήδη ανακαλύψει εννέα πηγάδια στην περιοχή αυτή, η οποία για χρόνια ολόκληρα υπέφερε από λειψυδρία. Μόνο ένα όμως πηγάδι εξακολουθεί να έχει νερό για το οποίο πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές ικανότητες.

«Σύμφωνα με αρχαίες αναφορές, το νερό αυτό είχε θεραπευτικές ιδιότητες και ήταν ευεργετικό για τις διαταραχές του στομάχου και τις δερματικές βλάβες", δήλωσε ο καθηγητής Βεντάτ Κελές του Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ondokuz Mayıs. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ήταν ξακουστή η ομορφιά των γυναικών της περιοχής η οποία θα μπορούσε, όπως είπε, να οφείλεται σε αυτό το θεραπευτικό νερό.

Το Πάριον, γνωστό και ως Πάριουμ ήταν αρχαία ελληνική πόλη η οποία ιδρύθηκε το 709 π.Χ. Είχε δύο μεγάλα λιμάνια τα οποία κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής χρησίμευαν ως κύριος "τελωνειακός σταθμός" για αγαθά που έρχονταν από το Αιγαίο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στην περιοχή αυτή από το 2005. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί σαρκοφάγοι, τάφοι και αρχαία αντικείμενα.

Πηγή: Sabah
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου