Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αγωγή 32 εκατ. του Star για απώλεια εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες


Σε αγωγή εναντίον του Δημοσίου προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός Star Channel, και συγκεκριμένα κατά των σημερινών νόμιμων εκπροσώπων του, ζητώντας αποζημίωση πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

Το κανάλι διεκδικεί με την αγωγή του συνολικά 32,4 εκατ. ευρώ από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Ο λόγος είναι η «αποκατάσταση της ζημίας που προεκλήθη «από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

Το STAR υποστηρίζει ότι εξαιτίας της μη αδειοδότησης έχασε το Survivor, το οποίο είχε κλείσει, συνεπώς έχει διαφυγόντα έσοδα.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα είναι για τη ζημία που υπέστη,  637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, ενώ ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς απάντησε στο Star Channel, μέσω twitter:

«Το Star έχασε το #survivor και ζητά αποζημίωση 32εκ.€. Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ».

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου