Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Καμπούλ .


Σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Aφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ 18 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ,σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν μετά από τρομοκρατική επίθεση.

Ανάμεσά τους ήταν 14 αλλοδαποί και τέσσερις Αφγανοί ,σύμφωνα με δήλωση του  εκπρόσωπου του υπουργείου Εσωτερικών Nasrat Rahimi. Και οι έξι τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Ο σταθμός Tolo TV ανέφερε, επικαλούμενος μια «αξιόπιστη πηγή», ότι περίπου 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι Ταλιμπάν είχαν περάσει ώρες μάχης με τις δυνάμεις ασφαλείας και σκόπευαν να σκοτώσουν κυρίως ξένους και μέλη της κυβέρνησης. Όλα συνέβησαν το  βράδυ του Σαββάτου αρκετοί άνδρες είχαν επιτεθεί στο ξενοδοχείο με σκοπό να σκοτώσουν κόσμο.


Συνολικά 153 άτομα διασώθηκαν από το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων 41 αλλοδαπών, δήλωσε ένας άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Najib Danisch. 126 από αυτούς είχαν ήδη διασώσει οι δυνάμεις ασφαλείας τη νύχτα, ενω οι υπόλοιποι το πρωί.

Στην Καμπούλ βρίσκονται και  δύο Ελληνες πιλότοι, οι οποίοι σύμφωνα με το ΥΠΕΞ είναι σώοι και αβλαβείς. Το ερώτημα πλέον είναι αν υπήρχε και τρίτος Ελληνας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ο οποίος δεν τα κατάφερε όπως μετέδωσε το BBC.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου