Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οι ΗΠΑ απειλούν τη Βόρεια Κορέα με τη "Φάση Δύο"!


Ο Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε σε ένα συνέδριο ,ότι θέλει να επιβάλει τις μεγαλύτερες κυρώσεις όλων των εποχών κατά της Βόρειας Κορέας.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότια Κορέα εξακολουθούν να λειτουργούν, καθώς απειλούνται από τις ΗΠΑ που θέλει να επιβάλλει κυρώσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έθεσε την Παρασκευή πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Βόρεια Κορέα . "Εάν οι κυρώσεις δεν λειτουργούν, πρέπει να ξεκινήσουμε τη δεύτερη φάση. Η δεύτερη φάση θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ ατυχές για τον κόσμο ", δήλωσε ο Trump. Δεν νομίζει ότι θέλει να παίξει αυτή την κάρτα. «Θα δούμε», είπε ο Trump. Δεν ήταν αμέσως σαφές ,εάν οι δηλώσεις του Trump σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Malcolm Turnbull ήταν πιο πιθανό να έχουν συγκεκριμένο υπόβαθρο. 


 Οι κυρώσεις απευθύνονται σε περισσότερες από 50 ναυτιλιακές εταιρείες, πλοία και εμπορικές εταιρείες και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα. 229 μαζορέτες επιλέχθηκαν από τη Βόρειο Κορέα για να συμμετάσχουν μαζί με  τους αθλητές  τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 

 Οι επικριτές επισημαίνουν ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά και ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση μπορεί να κλιμακωθεί άμεσα. Προηγουμένως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας την Παρασκευή πριν από το τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα. Αυτό πυροδότησε φόβους για νέες εντάσεις. Οι κυρώσεις και οι δηλώσεις εμπίπτουν σε μια φάση προσέγγισης μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Αλλά η κυβέρνηση του Trump έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η πίεση στην Πιονγκγιάνγκ δεν θα είναι μικρότερη. 

Υπάρχει φόβος ότι οι εντάσεις θα μπορούσαν να γίνουν πιο έντονες μετά τα παιχνίδια. 

 Η Ivanka Trump είναι ειδικός απεσταλμένος στη Νότια Κορέα. 

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου