Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Αυτό είναι το δρομολόγιο του δράστη - Έστησε «ενέδρα θανάτου» στον 54χρονο

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο εκτελεστής παρακολούθησε το θύμα του και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ όταν έφτασε στο γραφείο της εταιρείας του.


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για να εντοπίσουν τον εκτελεστή με τη μοτοσικλέτα που «γάζωσε» με δεκάδες σφαίρες τον 54χρονο μηχανικό-τοπογράφο, το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό.

Ο 54χρονος Π.Σ. έπεσε νεκρός όταν άγνωστος που επέβαινε σε μηχανή και φορούσε κράνος, άνοιξε πυρ εναντίον του ενώ εκείνος πάρκαρε το αυτοκίνητο του συνεταίρου του, έξω από τα γραφεία της τεχνικής εταιρείας τους, στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου.


Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν πειστεί ότι όντως ο 54χρονος ήταν ο στόχος του εκτελεστή, παρά το γεγονός ότι δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές και είχε λευκό ποινικό
 μητρώο.

Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Στο εν λόγω συμπέρασμα έχουν φτάσει οι Αρχές καθώς εξετάζοντας το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους, έχουν καταγράψει τον δράστη να παρακολουθεί το θύμα, με τη μοτοσικλέτα του, από το σπίτι του 54χρονου μέχρι το Ψυχικό.


Μόλις το θύμα πάρκαρε το αυτοκίνητο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του συνεταίρου του, ο δράστης άνοιξε πυρ και κυριολεκτικά «γάζωσε» τον άτυχο άνδρα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο της δολοφονίας 15 κάλυκες κάτι που παραπέμπει πιο πολύ σε μαφιόζικη εκτέλεση παρά σε μία «τυφλό χτύπημα».
Αυτός είναι ο 54χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ

Ο 54χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο Ψυχικό ήταν μηχανικός τοπογράφος. Παράλληλα, ήταν πατέρας δυο παιδιών ενώ είχε εργασιακές υποθέσεις ανοιχτές σε Μύκονο και Ίο.Αυτός είναι ο 54χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο Ψυχικό


Αξίζει να σημειωθεί πως οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν αν η δολοφονία του 54χρονου σχετίζεται με τις επαγγελματικές δοσοληψίες του στη Μύκονο, καθώς εκεί ήταν τα περισσότερα έργα που είχε αναλάβει η τεχνική εταιρεία του και τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος.


Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2021 ο 54χρονος είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι τον είχαν ξυλοκοπήσει στην Αθήνα. Σύμφωνα, όμως, με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ, υπάρχουν πληροφορίες για περιστατικά ξυλοδαρμού σε βάρος του 54χρονου και στη Μύκονο, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί κάποια καταγγελία.

Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή για την εκτέλεση του 54χρονου να έχει δοθεί από τη Μύκονο και... ξεσκονίζουν τα αρχεία τους για τα κυκλώματα που λειτουργούν στο «νησί των Ανέμων».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πινακίδα στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε ο δράστης είναι πλαστή, ενώ εντύπωση έχει προκαλέσει στις Αρχές ότι ο «πιστολέρο» -ο οποίος φορούσε κράνος- έδρασε αδιαφορώντας για τις πολλές κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.
Το χρονικό και το ηχητικό ντοκουμέντο

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έγινε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Τρίτης (2/7) στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης.

Την ώρα που ο 54χρονος στάθμευε το αυτοκίνητο, πέρασε από δίπλα του ένα μαύρο σκούτερ, το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας με κράνος, προσέγγισε το θύμα από τη θέση του οδηγού και άνοιξε πυρ εναντίον του. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο δράστης τον «γάζωσε», αδειάζοντας πάνω στο θύμα τον γεμιστήρα καθώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα είναι νεκρός.Φωτ.: Γιάννης Κέμμος / flash.gr

Επί τόπου έσπευσε η Αστυνομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τον συνέταιρο του 54χρονου στην τεχνική εταιρεία, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές και στενοί φίλοι από τότε, ενώ στη συνέχεια έγιναν και κουμπάροι. Η μαρτυρία του συνεταίρου θα είναι κρίσιμη και ο ίδιος ενδέχεται να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στις Αρχές, αφού γνώριζε για την επαγγελματική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου.

Μάλιστα, ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ακούγεται να πέφτει «βροχή» από σφαίρες. Ενδεικτικό της βιαιότητας του εγκλήματος είναι πως ακούγονται να πέφτουν τουλάχιστον 15 πυροβολισμοί από τον άγνωστο μοτοσικλετιστή.


Flash.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου