Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του δράστη που πυροβόλησε τον Τραμπ


Η Μυστική Υπηρεσία εντόπισε εκρηκτικά μέσα στο αμάξι του δράστη στη σημερινή απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ. Οι αρχές επίσης βρήκαν συσκευές στο όχημα του 20χρονου, μετά την απόπειρα δολοφονίας και αφού ο δράστης είχε πέσει νεκρός από τα πυρά των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας, ανέφερε η Wall Street Journal.
Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP εντοπίστηκαν υλικά, για την κατασκευή βομβών τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του υπόπτου. Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν, επίσης, πως το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του.

Η Μυστική Υπηρεσία ερευνά ακόμη πως ένας ένοπλος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Τραμπ κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά. Ο ένοπλος, ο οποίος σκοτώθηκε από το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας, πυροβόλησε αρκετές φορές τον πρώην πρόεδρο της ΗΠΑ. Η οροφή ήταν λιγότερο από 150 μέτρα  από το σημείο που μιλούσε ο Τραμπ, μια απόσταση από την οποία ένας σκοπευτής μπορούσε εύλογα να σκοτώσει έναν  ανθρώπο. Γίνετε αναφορά, για μια απόσταση 150 μέτρων. Επίσης η Μυστική Υπηρεσία ερευνά,γιατί ενας 20χρονος Ρεπουμπλικανός όπλισε το χερι του και γιατί αποφάσισε να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.


Το τουφέκι τύπου AR, όπως αυτό του ένοπλου στη συγκέντρωση Τραμπ, είναι η ημιαυτόματη πολιτική έκδοση του στρατιωτικού M16.


Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο, για την αποτυχία των ανθρώπων ασφαλείας του Τραμπ και για ένα μεγάλο κενό στην ασφάλεια του.

Πολλοί αναρωτήθηκαν, γιατί ο Τραμπ συνέχισε να μιλάει, γιατί δεν τον απομάκρυναν από τη σκηνή. Στη συνέχεια οι πυροβολισμοί έπεσαν στον Τραμπ, πέντε από αυτούς. Ο Steve Nottingham, πρώην διοικητής SWAT στο Long Beach, χαρακτήρισε τον πυροβολισμό " θεμελιώδης αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας" στο NBC. Ο Τζιμ Κάβανο, πρώην ειδικός πράκτορας του FBI, επέκρινε τη συμπεριφορά των φρουρών ασφαλείας. Κανονικά κάθε λόφος, κάθε στέγη κοντά σε έναν τέτοιο χώρο θα έπρεπε να ήτανε φυλαγμένος και προστάτευμενος.

Η New York Times και η Washington Post ανέφεραν, ότι ο άνδρας ήταν εγγεγραμμένος ως Ρεπουμπλικανός στους εκλογικούς καταλόγους. Το NZZ μπορεί επίσης να το επιβεβαιώσει. Τα έγγραφα της Εκλογικής Επιτροπής δείχνουν επίσης, ότι δώρισε 15 δολάρια στην πολιτική ομάδα Act Blue πριν από τρία χρόνια. Αυτή είναι η οργάνωση που συλλέγει για το δημοκρατικό στρατόπεδο. Σύμφωνα με τους New York Times, ο νεαρός άνδρας φέρεται να αποφοίτησε από το γυμνάσιο στο Bethel Park το 2022.

ΕΛΕΝΑ ΤΖΑΚΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου