Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ειρηνική η παρέλαση των Αθηνών - Επεισόδια στην περιφέρεια


Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, ενώπιον της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, με ελάχιστη παρουσία κόσμου, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί βρέθηκαν από το πρωί σε συναγερμό στην Αθήνα. Σημειώθηκαν 25 προσαγωγές. 


Στην παρέλαση πήραν μέρος μόνο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απόντες ήταν για πρώτη φορά οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα πήγαιναν στην παρέλαση αντιδρώντας έτσι στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση. 


Μπορεί στην Αθήνα να μην είχαμε επεισόδια, δεν συνέβη το ίδιο όμως και στην επαρχία. 

Πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, στην Θεσσαλονίκη, υπό τον φόβο επανάληψης του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου. Με καθυστέρηση άρχισε τελικά η παρέλαση, διαδηλωτές πέταξαν καφέδες και νερά, φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση, ενώ υπήρξαν και προσαγωγές. 

Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση, λόγω επεισοδίων μεταξύ πολιτών και φοιτητών που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους. 

ΦΩΤΟ από dete.gr

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με ρίψη χημικών, ενώ κανένας βουλευτής δεν παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων. Υπό το φόβο μεγαλύτερων επεισοδίων αποφασίστηκε η ματαίωση της παρέλασης. 


Ένταση είχαμε και στην Λάρισα. Η παρέλαση έγινε με μούντζες, αλλά και άγριο ξύλο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχαμε δύο προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός δασκάλου. 


Επεισόδια είχαμε και στα Χανιά. Δημιουργήθηκαν συμπλοκές μεταξύ των Αστυνομικών και των συγκεντρωμένων, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. 

 ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου