Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Οριστική παύση του γιατρού που είχε κατηγορηθεί για φακελάκι


Την οριστική παύση γιατρού του Ασκληπιείου Βούλας που είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, αποφάσισε ομόφωνα το Κεντρικό


Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ. 

Ο χειρουργός του Ασκληπιείου Βούλας είχε συλληφθεί να παίρνει φακελάκι από συγγενή ασθενούς πριν από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2010 και τέθηκε σε αργία με μείωση των αποδοχών του. 

Η υπόθεση όμως δεν είχε εξεταστεί από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς την πρώτη φορά είχε επικαλεστεί κώλυμα ο δικηγόρος του και τη δεύτερη είχε επικαλεστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος. 

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτη, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς έξι από τα μέλη του συμβουλίου είχαν ζητήσει επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το υπηρεσιακό συμβούλιο των γιατρών του ΕΣΥ αποφάσισε την άρση της αργίας του γιατρού και την επιστροφή στα καθήκοντά του. 

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο, έδωσε εντολή να παραπεμφθεί και πάλι ο γιατρός στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου