Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

H «Ώρα της Γης» : Σβήστε τα φώτα απόψε από 8:30 έως 9:30μμ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Ώρα της Γης» στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον και καλεί τους πολίτες να στείλουν το δικό τους μήνυμα συμμετοχής, σβήνοντας τα φώτα από τις 8:30 απόψε το βράδυ έως και τις 9:30. 

Η «Ώρα της Γης» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WWF» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η «WWF» Ελλάδας ζητά από τους πολίτες να συμπληρώσουν το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» και να στείλουν έτσι το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον μέσω της σελίδας της στο Facebook. 

Πέρυσι περισσότερες από 5.200 πόλεις σε 135 χώρες σε όλο τον κόσμο, έσβησαν τα φώτα στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην «Ώρα της Γης» ανταποκρίθηκε θετικά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι χώροι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ελλάδας που θα συμμετέχουν στη δράση είναι η Ακρόπολη Αθηνών (Ιερός Βράχος, Μνημείο Φιλοπάππου, ναός του Ηφαίστου) και το παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. 

Ο δήμος Αθηναίων, θα σβήσει για μια ώρα τα φώτα στα δημοτικά κτίρια, μεταφέροντας το μήνυμα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας», ενώ καλεί τους πολίτες να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής. 

Στη δράση θα συμμετάσχει και η Βουλή των Ελλήνων, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα στο κτίριό της, καθώς και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, που θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του από τις 8.30 έως τις 9.30 μ.μ., ενώ θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, τους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου. (ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση). 

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, θα σβήσει συμβολικά τα φώτα σε τρία κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης (Λευκός Πύργος, Τρίγωνο Επταπυργίου, Κεντρικό Δημαρχείο, προσκαλώντας και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν σε αυτό. 

Στη δράση συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες άλλοι δήμοι και Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. 

Το διακοσμητικό της φωτισμό θα διακόψει και η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, αφιερώνοντας το φετινό συντονισμό σε όλους τους πολίτες που ενεργούν υπέρ του περιβάλλοντος. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου