Όλοι γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης κάνουν καλό
στην υγεία μας και μας βοηθούν να διατηρούμε μία καλή σιλουέτα.
Καινούρια στοιχεία έρχονται να αυξήσουν τα «καλά» που μας δίνουν αυτές
οι τροφές, επιβεβαιώνοντας την αξία τους.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Internal
Medicine, οι γυναίκες που έτρωγαν 26 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα,
μείωναν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές, λοιμώδεις και
αναπνευστικές παθήσεις σε ποσοστό έως και 59% σε σύγκριση με εκείνες που
κατανάλωναν μόλις 11 γραμμάρια.
Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι φυτικές ίνες από
ανεπεξέργαστο σιτάρι – αντί για φρούτα, λαχανικά και φασόλια – είχαν το
μεγαλύτερο αποτέλεσμα. «Το σιτάρι ολικής άλεσης είναι μία από τις
πλουσιότερες πηγές βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτοχημικών που
πολεμούν τις ασθένειες», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Yikyung Park.
Αν θέλεις λοιπόν να φτάσεις πιο κοντά στη μακροζωία, βάλε στη
διατροφή σου ψωμί, δημητριακά και ζυμαρικά που περιέχουν σπόρους ολικής
άλεσης (σίκαλη, βρώμη, αλεύρι ολικής άλεσης) σαν πρώτο ή δεύτερο
συστατικό τους.
Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com.
medicalnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου