Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στο νοσοκομείο μετά από ατύχημα ο Σουμάχερ

Ο 44χρονος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά σε χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις και έχει τεθεί υπό την ιατρική παρακολούθηση του καθηγητή Ζεράρντ Σελάντ, κορυφαίου χειρούργου σε εγκεφαλικά τραύματα.


 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε  νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο άνδρας ήταν μόνος του τη στιγμή του ατυχήματος. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. 

"Δεν γνωρίζουμε, αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας" δήλωσε ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Γκερμινιόν-Λεκόμπτ, επιβεβαιώνοντας το ατύχημα και πρόσθεσε: "έπεσε στις 11:07 τοπική (12:07 ώρα Ελλάδας) στο Μεριμπέλ".


Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, κάνοντας λόγο για σοβαρό ατύχημα.

Χθες το βράδυ, ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε επείγουσα νευροχειρουργική επέμβαση, ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι εκτός από τον γιατρό και φίλο του που τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου και διακομίσθηκε με ελικόπτερο μετά τον τραυματισμό του, στο ίδιο νοσοκομείο μετέβη και δεύτερος ειδικευμένος σε τέτοια τραύματα γιατρός από το Παρίσι, ο νευροχειρουργός Ζεράρ Σεγιάντ. 


Στο πλευρό του «Σούμι» βρίσκεται εκτός από την σύζυγό του Κορίνα και τα παιδιά τους, και ο πρώην προσωπικός γιατρός της Formula 1, ο οποίος είχε συνδράμει στην αποκατάστασή του το 1999, όταν είχε μία σοβαρή πτώση στη διάρκεια αγώνα.

Στην ιστοσελίδα της, η γαλλική εφημερίδα Le Dauphnine Libere, ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ έχει επιδεινωθεί και πως η ζωή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές της.
 
Τον Απρίλιο του 2003 η μητέρα του, Ελίζαμπεθ, είχε χάσει τη ζωή της από πτώση που είχε στο σπίτι της και τραυματισμό στο κεφάλι που της προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία,  αφού παρέμεινε σε κώμα για εννέα ημέρες.


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου