Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Nέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα


Το κύμα κακοκαιρίας σάρωσε από το πρωί όλη την χώρα! Με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες ο χιονιάς έκανε την επέλαση τοu και στην χώρα μας. μας!
 
 


Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να εκδηλωθεί με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

 Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΥ, τις πρωινές ώρες οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 96 χιλιόμετρα/ώρα στο αεροδρόμιο της Αθήνας τα 94 χιλιόμετρα/ώρα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και της Λήμνου, τα 89 χιλιόμετρα/ώρα στη Σκύρο. 

Περισσότερες από 230 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δέντρων και πινακίδων αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν αυτή την ώρα στην Αττική.


Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται σε δρόμους της Αττικής μετά από πτώσεις δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα σημειώνονται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν στα ανατολικά, τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για την Αίγινα, ενώ από τη Ραφήνα δεν θα γίνει το δρομολόγιο του Superferry στις 07:50 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο. Επίσης, θα ακυρωθεί πιθανότατα το δρομολόγιο από Μαρμάρι -Ραφήνα στις 8 το πρωί. Από το Λαύριο δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι τη Τζιά. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Βόλος- Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Θάσου- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο στο Ρίο-Αντίρριο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Εύβοια και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη (03/12). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις ορεινές περιοχές και νωρίς το πρωί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου