Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πειθαρχική ποινή 1.500 ευρώ στη Ζαρούλια για το «αληταράς»


Περί τα 1.500 ευρώ θα κοστίσει στην κυρία Ελένη Ζαρούλια ο χαρακτηρισμός «αληταράς» που ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με την έγκριση του Σώματος, της επέβαλε σχετική πειθαρχική ποινή.

Η βουλευτής της Χ.Α. απευθυνόταν στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στον οποίο είχε καταθέσει ερώτηση για το καθεστώς χορήγησης αδειών σε φυλακισμένους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε τον κ. Αθανασίου «κουτό» και «ανόητο» υποστηρίζοντας ότι στήθηκε πρόχειρη «σκευωρία» κατά της Χ.Α.

Τα δύο περιστατικά αποδεικνύουν ότι τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος επαναφέρουν  -ενόψει ευρωεκλογών και εκλογών ΟΤΑ- το γνωστό προσωπείο της τεχνίτης έντασης μέσω προκλητικών δηλώσεων μετά από μακρά περίοδο κατά την οποία επιχειρούσαν να χαμηλώσουν τους τόνους λόγω τους ασφυκτικού κλοιού της Δικαιοσύνης. 

Χ. Αθανασίου «δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί άδεια στον Χ. Ξηρό»

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός αναφερόμενος στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατούμενους σημείωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των κανόνων, ξεκαθάρισε όμως ότι ο «Θεσμός των αδειών δεν θα καταργηθεί». Παραδέχθηκε ότι «δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό» εξήγησε όμως ότι η έγκρισή της δεν γίνεται από τον υπουργό αλλά από συγκεκριμένη επιτροπή.

Από την πλευρά της η κυρία Ζαρούλια είπε: «Ακούσαμε τον Υπουργό να λέει ότι το καθεστώς χορήγησης αδειών δεν είναι αρμοδιότητα των υπουργών. Σοβαρά; Και ποιανού είναι; Του περιπτερά; Ποιος έδωσε άδεια σε τρομοκράτης Θα έπρεπε να παραιτηθείτε αλλά που να βρεθεί τσίπα σε όσους θεωρούν ότι με ένα κουστούμι και γραβάτα θεωρούν ότι έγιναν κύριοι».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην περίπτωση των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.

Νωρίτερα, ερώτηση για την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της Χ.Α. κατέθεσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «η δίωξη είναι στημένη. Δεν έχουμε τεκμήριο αθωότητας ούτε στοιχεία παρά μόνο πολιτικές εντολές. Οι ανακρίτριες έχουν προχωρήσει σε εντολή κράτησης χωρίς στοιχείο», ενώ υποστήριξε ότι «η ανακρίτρια απέκρυψε ότι ο σύζυγός της είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ». 

Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Αθανασίου και αναφορικά με τις ημερομηνίες στην εντολή προφυλάκισης των βουλευτών της Χ.Α. συτο έγγραφο της ανακρίτριας και σε αυτό της γνωμοδότησης του εισαγγελέα είπε: «Σας θεωρώ κουτούς. Η κουταμάρα και η ανοησία που σας διακατέχει είναι υπαρκτή… Εσύ υπουργέ είσαι γνωστός άνθρωπος στην Δικαιοσύνη. Είναι γνωστή η σχέση σου με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Μάλιστα, τον κατηγόρησε για παρεμβάσεις στο ανακριτικό έργο και για ευνοϊκή μεταχείριση της κυρίας Ευτέρπης Γκοτζαμάνη.

protothema.gr    Χρήστος Μπόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου